Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 листопада 2017, 11:26

Про що говорили голова Верховної Ради і президент Світового банку: ключові тези

Голова Верховної Ради Андрій Парубій провів переговори з президентом групи Світового банку Джимом Йонг Кімом. «Мінфін» наводить ключові тези цієї зустрічі

Голова Верховної Ради Андрій Парубій провів переговори з президентом групи Світового банку Джимом Йонг Кімом.
Розмова пройшла за участі голів депутатських фракцій та груп / Фото: ВРУ

Сторони обговорили роль Світового банку у вирішенні питань, пов’язаних з реорганізацією і відновленням населених пунктів Сходу України, які перебували під окупацією Росії, а також допомогу у вирішенні проблем, пов’язаних з організацією життєзабезпечення внутрішньопереміщених осіб.

Йонг Кім зазначив, що вони шукають можливості розширення фінансової підтримки реформ, що проводяться в Україні: «Коли ми досягли ліміту можливого кредитування України, ми обмінялися певними зобов'язаннями з європейськими інституційними банками з тим, щоб ми могли дати більше коштів Україні. Зараз ми додатково шукаємо можливості звільнити ті чи інші ресурси для того, щоб направити їх в Україну».

Також на зустрічі прозвучали наступні тези:

  • за 25 років на інвестиційні проекти в Україні Світовим банком (СБ) було виділено понад $11 млрд;
  • важливими сферами реформування для подальшого отримання інвестицій є охорону здоров’я, земельна реформа та боротьба із корупцією.
  • відкриття ринку землі дозволить за попередніми підрахунками збільшити ВВП на 1,5%;
  • СБ акцентує увагу на необхідності створення антикорупційного суду;
  • після того, як будуть зроблені кроки щодо проведення земельної реформи та створення антикорупційного суду, можна говорити про подальші інвестиції.

«У світі є $40 трлн, які шукають свого адресата — Україна могла б стати таким місцем», — заявив президент Світового банку.

Як повідомляв «Мінфін», президент групи Світового банку Джим Йонг Кім прибув до Києва з дводенним візитом для обговорення порядку денного реформ в Україні і почав понеділок з зустрічі з представниками Міністерства фінансів та агробізнесу.

Коментарі - 1

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
14 листопада 2017, 12:02
#
«После того, как будут сделаны шаги по проведению земельной реформы и созданию антикоррупционного суда, можно говорить о дальнейших инвестициях.» — намек понятен всем, без реформ и борьбы с коррупцией никакие деньги сюда не прийдут!
««В мире есть $ 40 трлн, которые ищут своего адресата — Украина могла бы стать таким местом», — заявил президент Всемирного банка.» — адреса для наших чиновников и депутатов — это их карман. «Без кули в лоб» — они это слабо понимают! А так возможности у нас на самом деле громадны — просто нужно делать нужно вся для захода инветора, и хватит просить и занимать по всему миру, пусть деньги сами идут — нужны просто условия простые, законные и защищенные!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися