Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 листопада 2017, 18:38

Після рішення суду Укрінбанк і пов'язані особи намагаються вивести активи банку — ФГВФО

Навіть після рішення Верховного Суду України, яким підтверджено правомірність виведення «Укрінбанку» з ринку, пов’язані особи продовжують вчиняти дії для виведення його активів.

Навіть після рішення Верховного Суду України, яким підтверджено правомірність виведення «Укрінбанку» з ринку, пов’язані особи продовжують вчиняти дії для виведення його активів.
Фото: 24tv.ua

«Якщо на попередніх етапах з цією метою була створена компанія «Укрінком», як правонаступник банку, то тепер вже її хочуть оголосити банкрутом» — йдеться в повідомленні Фонду гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО).

Ідентифікаційний код юридичної особи ПАТ «Укрінком» залишився незмінним. Це свідчить про те, що правонаступником прав і обов’язків ПАТ «Укрінбанк» є ПАТ «Укрінком». Керівник «Укрінкому» з 23 листопада 2016 року — Ільюченко Алла Миколаївна. Кінцевий бенефіціарний власник (контролер) — Клименко Володимир Олександрович.

З цього приводу Фонд гарантування звернувся до правоохоронних органів та очікує на притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності.

Поряд із цим, 31 жовтня 2017 року суддею господарського суду Луганської області Ковалінас М.Ю., на підставі заяви ТОВ Фінансова компанія «Афінаж» від 26 жовтня 2017 року, порушена справа про банкрутство №913/850/17 ПАТ «Українська інноваційна компанія» (Укрінком). Справа призначена до розгляду на 14 листопада 2017 року.

Примітно, що директором ТОВ Фінансова компанія «Афінаж» є Нанівський Богдан Іванович, який також є директором підприємства ТОВ «Вставка» (ЄДРПОУ 41686991), власником статутного капіталу якого до 07 листопада 2017 року був, зокрема, Клименко Володимир Олександрович.

З аналізу змісту судових документів вбачається, що компанія «Афінаж» набула права вимоги до ПАТ «Укрінком». Окрім цього, значна кількість активів, у вигляді прав вимоги на повернення кредитних коштів також були переведені з ПАТ «Укрінком» на ТОВ ФК «Афінаж», що свідчить про пов’язаність ПАТ «Укрінком» з ТОВ ФК «Афінаж». Оцінка цьому має бути надана правоохоронними органами.

Таким чином, власник «Укрінком» намагається позбавити Фонд гарантування можливості задоволення вимог кредиторів банку. І це при тому, що Верховний Суд України досі не виніс остаточного рішення за ще однією справою – щодо правомірності прийняття рішення про ліквідацію «Укрінбанку».

Фонд зазначає загрозу заподіяння збитків державі в розмірі майже 2 млрд грн. Адже в подальшому стане неможливим повернення Фонду гарантування позики, наданої «Укрінбанку» для виплати гарантованого відшкодування фізичним особам – вкладникам цього банку.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися