Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 листопада 2017, 8:43

Довіритель за євробондами ПриватБанку подав до суду

Компанія Madison Pacific Trust Limited,  нова довірена особа за єврооблігаціями ПриватБанку,  8 листопада подала заяви до Лондонського арбітражного суду для ініціювання арбітражного провадження.

Компанія Madison Pacific Trust Limited,  нова довірена особа за єврооблігаціями ПриватБанку,  8 листопада подала заяви до Лондонського арбітражного суду для ініціювання арбітражного провадження.
Довіритель за євробондами ПриватБанку подав до суду/Фото: zn.ua

Згідно з повідомленням емітента цінних паперів UK SPV Credit Finance plc (Велика Британія), заяви стосуються кредитних угод між емітентом і ПриватБанком, укладених у рамках умов випуску єврооблігацій.

Довіритель інформуватиме власників єврооблігацій про подальший перебіг процесу, передає «Інтерфакс-Україна».

Як повідомлялося, в рамках націоналізації ПриватБанку його зобов'язання перед спеціально створеною британською компанією (SPV) — емітентом єврооблігацій — підлягали процедурі bail-in і були обмінені на акції додаткової емісії банку.

Ідеться про три випуски єврооблігацій: на $175 млн за ставкою 10,875% із погашенням 28 лютого 2018 року, на $200 млн за ставкою 10,25% із погашенням 23 січня 2018 року, з яких $40 млн було погашено в серпні 2016 року, а також на $220 млн за ставкою 11% (облігації субординованого боргу) з погашенням у 2021 році.

Емітентом єврооблігацій із погашенням у січні та лютому 2018 року стало зареєстроване у Великій Британії спеціальне підприємство (special purpose vehicle, SPV) UK SPV Credit Finance plc. Єврооблігації з погашенням у 2021 році були емітовані через ICBC Standard Bank Plc (Велика Британія), однак під час їх реструктуризації цей борг був переоформлений на UK SPV Credit Finance plc.

Після націоналізації ПриватБанку компанія-емітент цінних паперів залишилася в його власності.

На початку жовтня 2017 року Приватбанк змінив трасти (довірена особа) за єврооблігаціями на $175 млн із погашенням 28 лютого 2018 року й на $200 млн із погашенням 23 січня 2018 року.

З 3 жовтня 2017 року новим довірителем є Madison Pacific Trust Limited замість Deutsche Trustee Company Limited (Велика Британія).

У свою чергу Національний банк України 27 жовтня 2017 року погодив зміну структури банківської групи ПриватБанк.

Madison Pacific Trust Limited 2 листопада повідомив банку про дострокове стягнення заборгованості за євробондами.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися