Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 листопада 2017, 17:16

Розробники Ethereum критикують ICO-проекти

В ході недавньої конференції Devcon3 в Мексиці розробники Ethereum жорстко розкритикували безліч ICO-проектів, незважаючи на те, що деякі з них виявляються успішними.

В ході недавньої конференції Devcon3 в Мексиці розробники Ethereum жорстко розкритикували безліч ICO-проектів, незважаючи на те, що деякі з них виявляються успішними.
Фото: bitcoinmagazine.com

До табору скептиків приєднався навіть Фабіан Фогельштеллар, розробник стандарту ERC20, на основі якого запускаються нові маркери поверх блокчейна Ethereum, повідомляє Forklog.

«Проблема полягає в тому, що занадто багато людей поза екосистеми блокчейна цікавляться токенами і ICO, а це, чесно кажучи, сама нецікава частина платформи Ethereum», — сказав Фогельштеллар.

Уже усталене негативне сприйняття такого методу залучення капіталу сповна розкрив керівник блокчейн-стартапу Colony Джек дю Роуз. На його думку, ICO часто запускають проекти, які не змогли залучити венчурні інвестиції. В результаті, в основі багатьох ICO-стартапів лежать цілком централізовані продукти.

«Для того, щоб токен дійсно представляв інтерес, він повинен грунтуватися на децентралізованому протоколі, а не просто прикривати якийсь централізований проект з іншими моделями прибутковості», — зазначив дю Роуз.

Тим часом засновник проекту FunFair Джез Сан Про переконаний, що компанії повинні представити громадськості робочий прототип до проведення ICO.

«Ви повинні розробити продукт до ICO, у вас повинен бути прототип. Ви повинні розуміти, як управляти компанією, а ваша команда не повинна бути анонімною», — підкреслив він.

Втім, деякі розробники не згодні з твердженнями, що сфера ICO — це суцільне шахрайство, і дотримуються думки, що це процес пізнання здібностей блокчейн-технологій.

«У цьому немає нічого дивного. Люди, які експериментують з чимось новим, мають право на помилку», — зазначив розробник ПЗ DappHub Енді Міленіус, додавши, що досвід — це найкращий учитель.

Ще далі пішов засновник Etherscan Меттью Тан, на думку якого ICO є головною перевагою Ethereum, свого роду «killer app». За словами Тана, саме завдяки буму ринку ICO в цьому році Ethereum продемонстрував різке зростання.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися