Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 листопада 2017, 15:29

ГПУ виявила шахраїв, які заволоділи коштами громадян під виглядом інвестиції в криптовалюту

Проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом заволодіння грошовими коштами потерпілих у великих розмірах за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом заволодіння грошовими коштами потерпілих у великих розмірах за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.
Фото: slovoidilo.ua

Встановлено, що громадяни України, діючи за попередньою змовою, групою осіб організували на території України злочинну схему, спрямовану на заволодіння грошовими коштами фізичних осіб, шляхом обману та зловживання довірою, в особливо великих розмірах, під виглядом впровадження криптовалюти.

Наразі організатору злочинної схеми повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України. Прокуратура звертатиметься до суду з клопотанням про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Вказаними особами був штучно створений комерційний проект щодо впровадження в Україні криптовалюти у вигляді «SwisCoin».

З метою залучення фізичних осіб як інвесторів указаного проекту зловмисниками у мережі інтернет та в ході зустрічей було розповсюджено неправдиву інформацію про отримання надприбутків у разі передачі інвесторами готівкових коштів при купівлі «SwisCoin».

Насправді ж, отримані в інвесторів готівкові кошти не використовувались для їх цільового призначення щодо впровадження криптовалюти, а лише розподілялись між членами злочинного угрупування та привласнювались ними.

На даний час триває досудове розслідування.

Коментарі - 1

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
13 листопада 2017, 10:04
#
На самом деле этих ребят помогающих вложить деньги в Биткоины и т.д. сейчас начали рости как грибы, торговля на бирже отошла на 2-й план, при таком росте и падении криптовалют это сейчас топ-новость и у всех на слуху.
Набирабт народ и начальников отделов продаж в Киеве, обещают комфортный офис с видом на Киев и т.д. все плюшки, и знание англ-го свободно.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися