Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 листопада 2017, 12:52

Ринкова капіталізація Apple досягла рекордних $900 млрд

На закритті торгів на біржі NASDAQ 8 листопада вартість акцій Apple виросла на 0,05% — до $176,24. В результаті ринкова капіталізація компанії вперше за всю історію перевищила $900 млрд.

На закритті торгів на біржі NASDAQ 8 листопада вартість акцій Apple виросла на 0,05% — до $176,24.
Фото: leafly.com

Якщо бути точним, то капіталізація Apple досягла $904,87 млрд. Причому це рекорд не тільки для Apple, це абсолютний рекорд за капіталізацією акцій серед будь-яких публічних компаній, повідомляє ITC.

Після публікації останнього квартального звіту, який показав істотне зростання всіх основних фінансових показників, аналітики говорили про те, що до кінця року Apple може стати першою компанією з ринковою капіталізацією понад $1 трлн.

Треба сказати, у корпорації є всі шанси взяти цю планку. Після закриття біржової сесії акції продовжили зростати в ціні.

Варто зазначити, що капіталізація Apple вже одного разу перевищувала позначку $900 млрд (на початок листопада), але лише на час, під час торгів. Але це вперше значення в $900+ млрд було зафіксовано після закриття біржі.

CNBC пов'язує нинішнє зростання вартості акцій Apple з успішним запуском iPhone X, який надійшов у продаж 3 листопада. Також свою роль зіграли хороші фінансові показники за підсумками минулого кварталу, які виявилися вищими за очікування аналітиків.

Alphabet, якій раніше вдавалося кілька разів обійти Apple за ринковою капіталізацією, зараз коштує $728,60 млрд. На третьому місці знаходиться Microsoft, ринкова капіталізація якої 2 жовтня, вперше за останні 17 років перевищила $600 млрд (зараз гігант коштує $652,35 млрд). На четвертому і п'ятому місцях перебувають Amazon і Samsung Electronics — $545,90 млрд і $408 млрд відповідно.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що за прогнозом аналітиків, в найближчі роки у компанії Amazon є всі шанси досягти рекордної капіталізації в $ 1 трлн.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися