Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 листопада 2017, 15:37

У США запускають повністю автономне таксі

Стартап Waymo оголосив про запуск в США сервісу повністю автономних таксі на основі мінівенів Chrysler Pacifica Hybrid.

Стартап Waymo оголосив про запуск в США сервісу повністю автономних таксі на основі мінівенів Chrysler Pacifica Hybrid.
Waymo запускає автономне таксі на основі мінівенів Chrysler Pacifica Hybrid/Фото: arstechnica.com

Відмінною особливістю даної служби є той факт, що на водійському сидінні автомобіля не присутній співробітник сервісу або тестовий пілот, який міг би взяти управління в свої руки в аварійній ситуації, повідомляє ITC.

За даними The Verge, на початковому етапі інженери Waymo все ж будуть присутні в автономному таксі, однак вони займатимуть одне з місць на задніх рядах, не торкаючись керма під час поїздки.

Для учасників програми тестування поїздки на автономних таксі будуть безкоштовними, їх почнуть запрошувати скористатися сервісом в найближчі місяці. Сервіс запустять в Чандлері, передмісті Фенікса, який вже використовується компанією в якості випробувального полігону.

Вибір припав саме на це місто з цілої низки причин, серед яких хороша погода, широкі вулиці і відносно невелика кількість пішоходів.

Також варто відзначити, що в Арізоні діють найм'якші в США правила з приводу тестування безпілотних автомобілів — вони можуть пересуватися по вулицях без водія в салоні, але за умови, що ліцензований водій зможе при необхідності віддалено втрутитися в процес водіння, а сама компанія бере на себе повну відповідальність за поведінку свого безпілотника на дорозі.

Для того, щоб даний проект став можливим, фахівці Waymo провели понад 20 тисяч тестів, досліджуючи різноманітні нетипові сценарії використання безпілотних таксі. Отримані дані використовувалися для створення віртуального симулятора, в якому алгоритми компанії «проїжджали» понад 10 млн миль (16 млн км) щодня.

У підсумку ці автономні автомобілі стали «найбільш досвідченими водіями на дорозі», які не здійснюватимуть дитячі помилки. Але якщо раптом це все ж станеться, то пасажири зможуть безпечно завершити поїздку, натиснувши відповідну кнопку в салоні.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися