Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 листопада 2017, 11:19

IBM пропонує Канаді перевести легальну поставку марихуани на блокчейн

Корпорація IBM пропонує впровадити блокчейн в процес легального поширення марихуани в канадській провінції Британська Колумбія.

Корпорація IBM пропонує впровадити блокчейн в процес легального поширення марихуани в канадській провінції Британська Колумбія.
У своїй пропозиції IBM робить упор на прозорість і незмінюваність блокчейна/Фото: thesfnews.com

Відповідний документ був опублікований на сайті уряду провінції.

В даний час влада Британської Колумбії розробляє нормативно-правову базу, яка узаконить немедичне споживання марихуани. Очікується, що нове законодавство набуде чинності до липня 2018 року, повідомляє Forklog.

У своїй пропозиції IBM робить упор на прозорість і незмінюваність блокчейна, що в перспективі дозволить стежити за надійністю каналів поставок, а значить, захистить кінцевого споживача від отримання неякісної продукції.

«Блокчейн так же доречний в області регулювання поставок марихуани, як і в багатьох інших областях, в тому числі в фармацевтиці та системах виробництва і збуту продовольчої продукції», — кажуть в IBM.

Також представники корпорації впевнені, що блокчейн дозволить встановити повний контроль за виробництвом і розповсюдженням марихуани і, отже, допоможе в боротьбі з незаконними торговцями.

Коментарі - 2

+
0
mary27
mary27
11 листопада 2017, 21:04
#
Марихуана у них легальная, но на всякий случай — через блокчейн.
Предусмотрительно.
+
0
Свободный экономист
Свободный экономист
15 листопада 2017, 16:05
#
Это как раз очень злая сторона блокчейна, которую пихает айбиэм.

Добрая сторона — это демонополизация денег, незарегулированность транзакций и прочее.

Тут же видим попытку взять все под колпак и еще и убрать риск того, что кто-то удалит или сам внесет что-то в базу, кроме большого брата.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися