Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 листопада 2017, 18:16

Директором Департаменту платіжних систем Нацбанку призначено Олександра Яблунівського

З 9 листопада директором Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Національного банку призначено Олександра Яблунівського.

З 9 листопада директором Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Національного банку призначено Олександра Яблунівського.
Фото: agropolit.com

Про це йдеться у відповідному наказі Національного банку.

Заступник Голови Національного банку України Роман Борисенко висловив упевненість у високому професіоналізмі та бездоганній діловій репутації Олександра Яблунівського.

«Національний банк ставить перед собою амбітну ціль – побудувати в Україні Cashless economy, та послідовно проводить політику, спрямовану на збільшення частки безготівкових розрахунків шляхом скорочення готівкового обігу та впровадження безготівкових розрахунків. Запровадження безготівкових розрахунків є пріоритетом для Національного банку та одним із основних стратегічних напрямів розвитку банківської системи України», — зауважив він.

До обов’язків новопризначеного директора Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Нацбанку належатиме визначення політики регулятора у сфері регулювання діяльності платіжних систем та систем розрахунків, безготівкових розрахунків, функціонування та розвитку «Національної платіжної системи «Український платіжний простір», а також здійснення нагляду (оверсайта) за платіжними системами.

Олександр Яблунівський має більш ніж 20-річний досвід роботи на банківському та платіжному ринках.

У 2017 році він працював у міжнародній платіжній компанії MasterCard Int директором з розвитку продуктів регіону, який швидко розвивається (Україна, Туреччина, Грузія, Молдова, Казахстан, Білорусія, Росія та ін.);

у 2012 – 2017 роки – директором з розвитку продуктів Українського кластеру, менеджмент та продаж продуктів (Україна, Молдова, Грузія та ін.) MasterCard Int.

Олександр Яблунівський також очолював напрями розвитку карткового та платіжного бізнесу у низці українських банків (Ерсте Банк, ВіЕйБі Банк, Легбанк).

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися