Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 листопада 2017, 15:44

НБУ хоче оновити порядок реєстрації та ліцензування банків

Нацбанк України пропонує привести у відповідність до законодавства норми положення про порядок реєстрації та ліцензування банків, відкриття відокремлених підрозділів.

Нацбанк України пропонує привести у відповідність до законодавства норми положення про порядок реєстрації та ліцензування банків, відкриття відокремлених підрозділів.
НБУ хоче оновити порядок реєстрації та ліцензування банків/Фото: rbc.ua

Як зазначає регулятор, з цією метою НБУ розробив проект постанови «Про затвердження змін до положення про порядок реєстрації та ліцензування банків, відкриття відокремлених підрозділів».

«Внесення змін обумовлено приведенням норм положення №306 у відповідність до нових вимог законодавства»,  — йдеться у повідомленні.

Зокрема, як уточнює НБУ, йдеться про:

— зміни до закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення рівня корпоративного управління в акціонерних товариствах».

«Ці зміни визначають, що набуття або збільшення істотної участі в банку без погодження НБУ не допускається, крім визначених нормативно-правовими актами регулятора випадків. У проекті визначаються випадки, в яких допускається погодження фактично набутої або збільшеної істотної участі в банку після її фактичного набуття або збільшення», — пояснив регулятор.

— зміни до закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними особами-підприємцями».

«Ці зміни визначають, що відбиток печатки не може бути обов’язковим реквізитом будь-якого документа, що подає суб’єкт господарювання до органу державної влади або органу місцевого самоврядування», — зазначено у повідомленні.

Крім того, проектом передбачено внесення змін до положення про порядок реєстрації та ліцензування банків, відкриття відокремлених підрозділів, затвердженого постановою правління НБУ від 8 вересня 2011 року.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися