Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 листопада 2017, 10:57

Єврозона завершує рік на високій ноті

Опубліковані в понеділок дані вказують на вірогідне хороше закінчення року для єврозони. За повідомленням аналітиків компанії FxPro, останній індекс ділової довіри PMI від Markit знизився до 56.0 в жовтні, що дещо нижче минулих місяців на рівні 56.7, проте ж явно вище порогових 50, вказуючи на позитивні настрої відносно зростання.

Індекси PMI показали, що дві найбільші економіки єврозони — Германій і Францій — продовжують демонструвати зростання.

Не усі PMI були позитивними: італійське зростання сповільнилося, Іспанія зіткнулася зі зниженням сектора послуг, що вносить основний вклад в економіку, до мінімального рівня за 9 місяців. Зниження настроїв в Іспанії недивне, враховуючи політичну кризу, що вибухнула, після каталонського референдуму, тоді як зараз багато компаній сильно стурбовані своїм майбутнім.

EA_PMI_171107

Індекс настроїв інвесторів, опублікований Sentix, вказував на те, що настрої зросли до найвищого рівня більш ніж за 10 років, що внесло свій вклад в зростання економіки. На тлі упевненого економічного зростання, яке, ймовірно, внесе свій вклад в інфляцію, недавнє рішення ЄЦБ по згортанню програми кількісного пом'якшення, може лише допомогти прискорити зростання в єврозоні.

EA_Sentix_171107

Цим ранком Резервний Банк Австралії прийняв рішення зберегти процентні ставки незмінними (як і очікувалося) на рівні 1.5% 15-й місяць підряд. Глава РБА Філіп Лоу заявив, що рада правління чекає поступового посилення позитивного впливу поточної низької інфляції на економічне зростання: «Інфляція залишається на низькому рівні, індекси споживчої інфляції і базове значення інфляції залишаються нижче 2%». Тепер ринки чекають в п'ятницю квартальний звіт РБА (листопадова супровідна заява по грошово-кредитній політиці), який може пролити більше світла на майбутнє політики, ніж сьогоднішнє рішення відносно ставок. Проте, австралійський долар може зіткнутися із зростанням волатильності у разі істотних змін в перспективах для інфляції, особливо якщо дані вкажуть на можливі затримки відносно моменту підвищення процентних ставок.

Au_RBArate_171107

Пара EUR/USD демонструвала незмінні значення вранці у вівторок і торгувалась біля 1.1608.

Пара USD/JPY підросла на 0.25%, і на даний час вона торгується біля 114.00.

Пара GBP/USD демонструвала незначні зміни в динаміці, на даний час вона торгується біля 1.3170.

Золото знизилось на 0.2% на початку сесії і торгується біля $1,279.50.

Марка нафти WTI підросла на 0.16% і торгується біля $57.50.

Основні релізи на сьогодні:

О 17:00 (за Київським часом) Британський Національний Інститут Економічних і Соціальних Досліджень опублікує оцінку ВВП за 3 місяці (серпень-жовтень). Дані публікуються за місяць до офіційного індексу ВВП і вважаються високоточними.

О 20:10 (за Київським часом) голова Банку Канади Стівен Полоз виступить з промовою перед CFA Montreal і Радим з міжнародних відносин на тему здатності центральних банків розуміти ситуацію з інфляцією. Будь-які натяки на майбутнє канадської грошово-кредитної політики можуть спровокувати зростання волатильності по канадцеві.

За матеріалами FxPro

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися