Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 листопада 2017, 16:24

Amazon не конкурує з банками, а змінює всю фінансову систему — експерти

McKinsey днями випустила доповідь, в якій попереджає банки про конкуренцію з боку ІТ-гігантів, на зразок Amazon, які пропонують фінансові послуги в більш зручній формі.

McKinsey днями випустила доповідь, в якій попереджає банки про конкуренцію з боку ІТ-гігантів, на зразок Amazon, які пропонують фінансові послуги в більш зручній формі.
Фото: newsbeattimes.com

Однак на думку Quartz, Amazon не намагається відняти хліб у банків, але робить їх залежними від своїх хмарних сервісів, повідомляє Хайтек.

Багато хто вважає, що великі технологічні компанії скоро стануть основними конкурентами традиційних банків. Але Amazon не вторгається в чужій ринок — просто її гігантський бізнес в сфері хмарних обчислень перебудовує роботу всієї фінансової індустрії, і це іноді навіть приносить фінансовим компаніям додаткові доходи.

Так, Amazon Web Services (AWS) є найбільшим постачальником хмарних обчислень, який знизив «ціну входу» для фінансових стартапів, вважає Ентоні Дженкінс, колишній глава Barclays, а тепер фінтех-підприємець. За його словами, раніше банкам доводилося витрачати мільйони доларів на покупку серверів, а тепер все можна перенести в хмару.

Читайте також: Amazon наближається до рекордної капіталізації в $1 трлн

Взяти, наприклад, Starling Bank, який використовує AWS в якості серверів. Його генеральний директор Енн Боден, яка раніше очолювала технічний відділ в Royal Bank of Scotland, каже, що процеси, які колись коштували $30 млн, тепер можуть бути зроблені за $30 тис., багато в чому завдяки хмарі.

Аналогічним чином, 140 осіб тепер можуть реалізувати проект, на який ще недавно було потрібно в 10 разів більше співробітників. Одною з основних переваг є можливість швидкого додавання (або скорочення) обчислювальної потужності. AWS також пропонує інструменти для машинного навчання.

За даними Synergy Research Group, AWS є лідером на ринку хмарних технологій з виручкою в $4,6 млрд в четвертому кварталі, що більше, ніж у Microsoft, IBM, Google, Salesforce, Alibaba і Oracle.

Читайте також: Глава Amazon став найбагатшою людиною в світі

«Є щось шокуюче в тому, що бізнес-підрозділ розміром з AWS постійно збільшує свої доходи більш, ніж на 40% в рік», — говорить аналітик Synergy Джон Дінсдейл.

Незважаючи на всі вигоди, деякі великі банки, на кшталт Goldman Sachs, намагаються скоротити залежність від Amazon: недавно компанія вклала $45 млн в стартап Skytap, який теж надає хмарні послуги в сфері фінансів.

Однак якщо банки через якийсь час захочуть боротися з Amazon, як з конкурентом, то виявляться в дурній ситуації, так як чи не всі їх сервери знаходяться в AWS.

Коментарі - 2

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
6 листопада 2017, 10:40
#
Мир меняется и очень быстро, то что ранее было традиционно, в т.ч. Валюта и ценности меняют свою реальность.

Золото также может в любой момент стать не таким уж и важным металлом и ценностью.
Алмазы у научились выращивать, если кто не знает.
Криптовалюты бьют рекорды роста, т.е. облачные деньги дороже скоро будут чем экономика какой-нибудь Европейской страны.
+
0
Алексей Хрипков
Алексей Хрипков
6 листопада 2017, 18:58
#
Золото перестанет быть ценностью как только станет более доступно. В смысле добычи. Эксплутационные качества никуда не девались.
Алмазы, хм, «выращенные» — это немножко не то, из чего делают бриллиант, который и стоит этих странных неадекватных денег… Когда обесценятся бриллианты — тогда же, когда и золото. + когда работа по огранке внезапно подешевеет (что в принципе реально с приходом текущей робототехники). Хотя предметы искусства и живопись не слишком подешевели с удешевлением красок и холстов…

Криптовалюты должны были заменить монеты и бумажки, а люди пока из используют вместо стеклянных банок. Тут пока прикольная интрига.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися