Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 листопада 2017, 15:53

Акції AMD падають через зниження попиту на відеокарти для майнінгу

Всесвітньо відомі виробники чіпсетів AMD і Nvidia по-різному оцінюють перспективи розвитку кріптоіндустріі.

Всесвітньо відомі виробники чіпсетів AMD і Nvidia по-різному оцінюють перспективи розвитку кріптоіндустріі.
Фото: imagenesparacelulares.net

Так, представники компанії AMD вважають, що, незважаючи на зростання курсу біткоіна в поточному році більш ніж на 500%, а Ethereum — понад 3500%, попит на криптовалюту буде поступово слабшати, повідомляє Forklog.

Минулого тижня виконавчий директор AMD Ліза Су заявила, що за результатами третього кварталу очікує деякого вирівнювання попиту на цифрові валюти.

Раніше, в липневому звіті про прибутки за другий квартал Су також підкреслювала, що компанія не розглядає криптовалюту в якості довгострокового драйвера зростання.

Тим часом, на початку тижня холдинг Morgan Stanley знизив рейтинг AMD до рівня «гірше ринку» і заявив, що в наступному році очікує зниження продажів чіпів для майнінгу.

За останні кілька днів акції AMD впали приблизно на 25%. Незважаючи на це, акції одвічного конкурента AMD компанії Nvidia на тлі буму майнінгу виросли майже на 95%.

Генеральний директор Nvidia Хуан Женьсюнь переконаний, що ринок чіпсетів і відеокарт на хвилі популярності криптовалют володіє хорошим потенціалом для зростання.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що компанії Nvidia і AMD випустять спеціалізовані версії відеокарт, оптимізованих для майнінгу криптовалют.

Коментарі - 1

+
0
Anton1975
Anton1975
5 листопада 2017, 0:20
#
Nvidia растет и еще будет расти какое-то время https://minfin.com.ua/blogs/anton1975/111998/
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися