Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 листопада 2017, 10:09

Samsung зібрала ферму для видобутку криптовалюта з 40 старих Galaxy S5

Фахівці Samsung Electronics дослідницького підрозділу Creativity Lab (C-Lab) створили своєрідну програму повторної переробки смартфонів.

Фахівці Samsung Electronics дослідницького підрозділу Creativity Lab (C-Lab) створили своєрідну програму повторної переробки смартфонів.
Фото: motherboard.vice.com

Замість того, щоб розбирати їх на складові частини з метою вилучення цінних металів для подальшого повторного використання, вони пропонують створювати на базі смартфонів ферми для видобутку криптовалют, повідомляє ITC.

Як приклад вони зібрали якраз таку ферму з 40 старих смартфонів Samsung Galaxy S5. Вона призначена для видобутку біткоінів. Про експеримент розповідає Motherboard.

В рамках ініціативи Galaxy Upcycling, покликаної дати друге життя старим смартфонам, фахівці не просто створили апаратну платформу, але і написали для неї програмне забезпечення, оптимізоване спеціально під видобуток криптовалют.

Відповісти на питання, наскільки ефективною може бути подібного роду ферма, дозволяє зображення нижче.

На ньому вказано, що з одного Samsung Galaxy S5 можна вичавити 2600 kH/s при видобутку криптовалюти. Для порівняння, настільний ПК на базі CPU Intel i7-2600 видає продуктивність 20000 kH/s.

При цьому Samsung Galaxy S5 споживає всього 4 Вт, а ПК на базі CPU Intel i7-2600 — 95 Вт (ймовірно, мова тільки про CPU). Таким чином, ферма з восьми смартфонів Galaxy S5 дозволить добувати криптовалюту ефективніше, ніж ПК середнього рівня.

Автори проекту підійшли до експерименту з особливим ентузіазмом. Крім ферми вони створили незвичайну систему для моніторингу та догляду за акваріумом з рибками на базі смартфона Galaxy S3. Вони переробили старий планшет Galaxy в ноутбук на базі Ubuntu і створили пристрій біометричної аутентифікації на базі технології розпізнавання осіб зі старого смартфона, виконаний у вигляді сови.

Коментарі - 4

+
+30
Zamechtatel
Zamechtatel
4 листопада 2017, 10:41
#
А они не вложили случайно софт для майнинга в открытый доступ?

Это повлекло бы скупку на вторичке всего самсунговского хлама, что подняло бы цены на него и, как следствие, отсутствовала бы необходимость сильно падать по цене «новым» моделям. Так то интересный шаг.
+
+14
jack26
jack26
4 листопада 2017, 14:00
#
Это не более чем маркетинг 80 lvl… типа идеи: «что сделать если у вас есть старая пластиковая бутылка»… идей полно — а толку ноль.
При майне нагрузка идёт на видеочип, а не процессор, но даже со всеми выходными данными указываются вычислительные возможности, которые в 10 раз меньше обычной современной фермы среднего уровня…

+
0
Zamechtatel
Zamechtatel
9 листопада 2017, 12:01
#
Нагрузка не «идёт на видеочип», а ее просто перераспределяют (как бы направляют) на видчип т.к. КПД в этом случае выше потому что архитектура видеокарт и те камни, которые используются для видеокарт подходят именно для алгоритмов майнинга. По идее можно на любом процессоре делать эти рассчёты, но кпд будет сильно отличаться.

И я лично не знаю какого плана камни стоят в смартфонах (скорее всего более-менее универсльные и графику они должны хорошо обрабатывать), поэтому я бы не был так категоричен.
+
+14
xter
xter
4 листопада 2017, 13:54
#
«Ответить на вопрос, насколько эффективной может быть подобного рода ферма, позволяет изображение ниже» — facepalm.
Cравнивать с i7-2600 старичком, который ценен сейчас только для недорого улучшения старого пк, это жесть еще и в добыче биткоина…
Древний AntMiner S7 (около 4,5 TH/s — 14-15 тыс.грн б/у) майнит так же как 1,5 млн. шт. Samsung S5.
Может с какими другими алгоритмами криптовалют будет толк, но биткоин сейчас только на асиках майнится.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися