Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 листопада 2017, 16:46

Банк Англії підняв ставки вперше за 10 років

Банк Англії вперше більш ніж за десять років підвищив процентні ставки і чекає, що в найближчі три роки знадобляться лише «дуже поступові» підвищення.

Банк Англії вперше більш ніж за десять років підвищив процентні ставки і чекає, що в найближчі три роки знадобляться лише «дуже поступові» підвищення.
Банк Англії підняв ставки вперше за 10 років/Фото: 112.ua

Регулятор повідомив, що сім чиновників підтримали підвищення ключової ставки до 0,50% з 0,25%, в той час як двоє висловилися проти, пише Reuters.

В результаті ставка повернулася до рівня, на якому перебувала до серпня 2016 року — тоді Банк Англії знизив її після несподіваного рішення британців вийти з Євросоюзи.

Підвищення стало першим з 2007 року, коли вибухнула глобальна фінансова криза, зануривши Британію в найтяжчу за кілька десятиліть рецесію.

Більшість членів Комітету з монетарної політики центробанку, включаючи главу регулятора Марка Карні, вирішили, що пора почати посилювати політику, незважаючи на слабкі показники британської економіки в 2017 році.

«Комітет з монетарної політики тепер вважає доречним помірне посилення монетарної політики, щоб надійно повернути інфляцію до цільового рівня», — йдеться в заяві Банку Англії.

«Усі члени згодні, що будь-які майбутні підвищення облікової ставки будуть поступовими і обмеженими за масштабом».

Більшість економістів, опитаних Рейтер, прогнозували підвищення ставки на листопадовому засіданні, однак майже 75% з них вважають, що робити це поки занадто рано, враховуючи істотну невизначеність навколо Brexit і слабке зростання зарплат.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися