Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 листопада 2017, 15:50

В Україні переглянуть кваліфікацію житла

Будинки комфорт класу, економ або бізнес — розібратися в українських реаліях новобудов практично неможливо. Кваліфікацію об'єктів житлової нерухомості хочуть переглянути з урахуванням нових технологій.

Кваліфікацію об'єктів житлової нерухомості хочуть переглянути з урахуванням нових технологій.
В Україні переглянуть кваліфікацію житла/Фото: minfin.com.ua

Ініціатором чіткої диференціації різних класів житлової нерухомості з урахуванням застосування передових технологій сталевого будівництва виступив Український центр сталевого будівництва.

Як повідомляє прес-служба УЦСС, основними недоліками чинної класифікації є обмеження за технологіями будівництва і використовуваних матеріалів, технічні характеристики будівлі, а також організація управління і експлуатації.

Читайте також: У Києві скоротилася кількість проектів житла економ-класу

За словами Директора з розвитку УЦСС Тетяни Колчанова, участь Асоціації в розробці класифікатора допоможе врахувати в ньому передові технології сталевого будівництва для каркасів і фасадів.

Як розповіла Ярослава Чапко, директор консалтингової компанії City Development Solutions, в Україні перша класифікація житлової нерухомості була створена в 2006 році, а вже 2014 року експерти ринку нерухомості вирішили її переглянути, істотно удосконаливши і розділивши на 5 нових класів.

Однак сучасні будівельні технології та переваги покупців швидко змінюються і сьогодні з боку забудовників житла вже є запит щодо перегляду існуючого класифікатора.

Перегляд існуючої класифікації запланований на початок 2018 року.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Viber

Коментарі - 1

+
0
Alkon
Alkon
5 листопада 2017, 22:45
#
Может «В Украине пересмотрят кЛАССификацию жилья» правильно?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися