Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 жовтня 2017, 12:26

У Києві скоротилася кількість проектів житла економ-класу

Кількість проектів житла економ-класу в Києві скоротилася, в порівнянні з попереднім оновленням з 57 до 41 житлових комплексів.

Такі дані опубліковані в рейтингу, який агентство «Євро-Рейтинг» оновило за підсумками ІІІ кварталу 2017 року. Зміна Укрбудом класу своїх житлових комплексів, а також поява нових об'єктів, що зводяться іншими забудовниками, призвели до різкого збільшення кількості проектів, які оцінюються в комфорт-класі. У порівнянні з періодом піврічної давності їх кількість зросла майже в два рази — з 37 до 68 об’єктів. Кількість забудовників збільшилася до 39. 

Перша десятка кращих в комфорт-класі оновилася на 50%. Скоротилося відмінність і між першим і десятим місцем. На початку 2017 року розрив становив 20 одиниць, за підсумками 3 кварталу 2017 року він скоротився до 12 (менше 10%). Як і в економ-класі, в класі «комфорт» відзначається збільшення середнього рейтингового балу: з 148,4 до 151,2 балів. Збільшення середнього значення — досить несподіване явище, враховуючи, що кількість проектів істотно зросла, в т.ч. і за рахунок зміни категорії ряду об'єктів. Можливо, таке рішення менеджерів все ж мало певне обгрунтування.

Рисунок 1. ТОП-10 жилищных комплексов Киева в комфорт-классе в рейтинге комфортности по итогам третьего квартала 2017 г.

Для визначення рейтингу комфортності житлових комплексів, віднесених до класу «комфорт», крім параметрів, що враховуються при оцінці економ-житла, до уваги бралися такі дані: наявність комерційних приміщень, власної служби експлуатації, консьєржа та охорони території, закритого паркінгу, кількості машиномісць в закритому паркінгу (в співвідношення до кількості квартир в будинку), а також — дитячого майданчика.

Як і у випадку з економ класом, забудовник в комфорт-класі може пропонувати більш розширений список опцій для покупця. Йдеться про наступні параметри: більшу кількість машиномісць в паркінгу, висоту стелі у квартирі, кількість квартир на поверсі, підвищений контроль за безпекою.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися