Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 листопада 2017, 8:25

Найдорожчі та найдешевші квартири в Києві

Мінфін промоніторив * оголошення про продаж однокімнатних квартир на вторинному ринку столиці в жовтні і з'ясував, за скільки можна купити найдешевші квадратні метри, а на що можуть розраховувати товстосуми.

Минфин промориторил* объявления о продаже однокомнатных квартир на вторичном рынке столицы в октябре и выяснил, почем можно купить самые дешевые квадратные метры, а на что могут рассчитывать толстосумы.
Скріншот Google Maps

«Житло» подешевше

Найдешевші квартири в Києві в жовтні можна було придбати за$ 8-10 тис. За таку суму покупцям пропонували приватизовані кімнати в комуналках із загальною кухнею та санвузлом. Їх середня площа — 18-27 кв.м. Як правило, це будинки 1970-х років.

За $ 12 000 з торгом пропонували квартиру загальною площею 45 кв.м. в Подільському районі Києва із загальною кухнею, але своїм санвузлом, на 5 поверсі 10 поверхового панельного будинку.

Окрему маленьку квартирку «готельного типу» на Оболоні зі своїм санвузлом та кухнею, але загальною площею всього 22 кв.м., можна було купити за$ 17 000.

Читайте також: Де в Україні купити «трьошку» за $15 тис.

На Дарниці «вбиту» «сталінку» без ремонту в будинку 1937 року продавали за $17 800. Загальна площа квартири — 36 кв.м.

Квартири з мінімальним ремонтом і площею від 30 кв.м. в жовтні пропонували від $20 000. Досить багато таких пропозицій можна знайти в Святошинському і Дніпровському районах столиці.

«Мінімальна вартість соціального житла в Києві в жовтні 2017 року склала $650 за квадратний метр. Пропозиції, які нижче цієї вартості, в більшості випадків виявляються «фейковими», — стверджує Андрій Гусельников, президент Ліги оцінювачів України.

Цікавою особливістю жовтневого пропозиції стала практично повна відсутність однокімнатних квартир середнього класу - із загальною площею від 30 кв.м. в будинку не старше 20 років і з капітальним, але не дизайнерським ремонтом.

Таких квартир на столичному ринку — одиниці. Ріелтори пояснюють це тим, що налякані різким зниженням вартості квадратного метра власники житла вирішили зняти з продажу свої квартири і почекати з продажем.

Красиво і дорого

Лідером серед дорогих однокімнатних квартир, виставлених на продаж на вторинному ринку житла Києва, став об'єкт за $238 000. Це апартаменти в ЖК PecherSKY з дизайнерським ремонтом, меблями і італійською сантехнікою загальною площею 63 квадратних метри.

За $200 000 було виставлено ​​на продаж квартиру в історичному центрі Києва в «царському» будинку — пам'ятці архітектури на Заньковецької. Загальна площа квартири, розташованої на 5 поверсі 7 поверхового будинку, — 56 кв.м.

Квартиру з набагато більшою площею, 87 кв.м., пропонували придбати за $189 000 в новому будинку на Печерську. В оголошенні написано про якісний ремонт і вбудовані кухонні меблі.

Якщо ж жити в самому центрі столиці не принципово, то за $55-50 тис можна придбати однокімнатну квартиру в новому будинку, але в спальному районі. Загальна площа таких квартир від 52 до 47 квадратних метрів. Як правило, таке житло пропонується вже з меблями або з вбудованою кухнею.

Як видно з пропозиції, продавши одну «дорогу» квартиру на Печерську, можна придбати близько 28 дешевих квартир в перероблених комуналках або близько 10 цілком придатних для житла «хрущовок».

* В основу дослідження бралися оголошення на порталах АВІЗО і OLX (дві найбільші дошки об'яв). 

Коментарі - 2

+
+17
Тони Райт
Тони Райт
2 листопада 2017, 15:58
#
Может все же «за $50-55 тыс.» и «от 47 до 52»?
Как по мне, абсолютно не полезная инфа в статье.
+
+15
zaNOza :)
zaNOza :)
3 листопада 2017, 9:32
#
— Квартирой признается структурно обособленное помещение в многоквартирном доме, состоящее из одной или нескольких комнат, а также помещений вспомогательного использования, предназначенных для удовлетворения гражданами бытовых и иных нужд, связанных с их проживанием в таком обособленном помещении.
— Комнатой признается часть жилого дома или квартиры, предназначенная для использования в качестве места непосредственного проживания граждан в жилом доме или квартире.
как у вас может быть квартира с общей кухней? Может стоит хоть немного разбираться перед написанием статей или сенс абы ляпнуть, как в соцсетях, для лайков, дизлайков и коментов? У меня дочь так рефераты пишет на первом курсе: натягает из гугла, свяжет между собой и «на тобі Боже...»
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися