Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 листопада 2017, 19:15

За три квартали банківська система вийшла на прибуткову діяльність — НБУ

За підсумками дев'яти місяців 2017 року чистий прибуток після оподаткування банківської системи становив 1,41 млрд грн.

За підсумками дев'яти місяців 2017 року чистий прибуток після оподаткування банківської системи становив 1,41 млрд грн.
Фото: vnews.agency

За перше півріччя 2017 року система демонструвала збиткову діяльність — на 1 липня чисті збитки становили 1,85 млрд грн, повідомляє Національний банк.

За даними регулятора, поновлення прибуткової діяльності відбулося завдяки забезпеченню банками у третьому кварталі 2017 року позитивного фінансового результату у розмірі 3,25 млрд грн.

Позитивно вплинуло на прибутковість сектору суттєве зменшення у третьому кварталі відрахувань банками до резервів – 6,18 млрд грн, удвічі менше аналогічного показника за другий квартал поточного року.

Серед інших позитивних тенденцій третього кварталу 2017 року – зростання чистого процентного доходу за операціями з населенням, а також чистих комісійних доходів від розрахунково-касового обслуговування.

Читайте також: Рівень проблемних кредитів в банках зменшився до 56,4%

У звітному періоді відсоткові ставки за кредитами населенню незначно скоротилися, але меншими темпами, ніж відбувалося зниження ставок за депозитами.

Серед груп банків за дев’ять місяців цього року прибуткову діяльність продемонстрували державні банки – 2,15 млрд грн (без врахування ПриватБанку) та банки з приватним капіталом – 0,91 млрд грн.

Банки з іноземним капіталом отримали чистий збиток в 0,03 млрд грн через збиткову діяльність банків з державним російським капіталом, сукупний фінансовий результат яких склав -6,28 млрд грн.

З 88 платоспроможних станом на 1 жовтня 2017 року банків 71 за підсумками дев’яти місяців був прибутковим із сукупним чистим прибутком у розмірі 12,41 млрд грн, 17 банків – збитковими зі сукупним чистим збитком у 10,98 млрд грн.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися