Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 листопада 2017, 16:39

Ощадбанк розповів, коли приєднається до Android Pay

Компанія Google офіційно запустила платіжний сервіс Android Pay. Поки додаток доступний тільки для клієнтів ПриватБанку. Але вже в цьому місяці до нього може приєднатися ще один величезний державний банк.

Anroid Pay в Україні.
Фото: iq.intel.es

Android Pay дозволяє користувачам оплатити товари та послуги за допомогою смартфона з функцією NFC. Для цього достатньо «підв'язати» карту один раз й надалі платити, прикладаючи смартфон до термінала з безконтактною функцією.

Представники Google заявили, що величезну підтримку в реалізації цього проекту надав ПриватБанк. І поки можна використовувати тільки картки ПриватБанку при оплаті через Android Pay. При цьому вони пообіцяли, що в майбутньому ще більше банків приєднаються до сервісу, а Ощадбанк — вже на стадії впровадження.

Сам Ощадбанк стверджує, що їх карти можна буде «підв'язати» вже в цьому місяці.

«У листопаді Ощадбанк надасть своїм клієнтам можливість оплати з використанням сервісу Android Pay», — розповіли «Мінфіну» в прес-службі Ощадбанку.

При цьому в банку пообіцяли протягом декількох місяців повністю оновити термінальну мережу. Завдяки цьому, всі POS-термінали обладнають модулем для зчитування безконтактних платежів, включаючи Android Pay.

  • За даними НБУ на 1 липня 2017 року, в Ощадбанку було 5,436 млн активних платіжних карт та 31 000 торговельних терміналів. Це другий показник в Україні
  • Лідер за цими показниками — ПриватБанк. У нього 17,8 млн активних карт та 128 000 торговельних терміналів

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися