Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 листопада 2017, 15:57

НБУ: Депозитний портфель банків у нацвалюті зріс

У вересні загальний депозитний портфель банків у національній валюті зріс на 1%, головним чином за рахунок збільшення залишків коштів домогосподарств.

У вересні загальний депозитний портфель банків у національній валюті зріс на 1%, головним чином за рахунок збільшення залишків коштів домогосподарств.
НБУ: Депозитний портфель банків у нацвалюті зріс/Фото: minfin.com.ua

Згідно із монетарним оглядом Нацбанку, приріст останніх (на 1,8%) забезпечувався збільшенням коштів на поточних рахунках, тоді як строкові кошти залишилися практично на рівні попереднього місяця.

«Залишки гривневих депозитів нефінансових корпорацій зросли на 0,3%. Водночас з огляду на значний приплив коштів до бюджетів різних рівнів тривало зростання залишків гривневих коштів на банківських рахунках сектору загального державного управління», — йдеться в огляді.

Також тривало зростання депозитного портфелю банків в іноземній валюті (у доларовому еквіваленті) за рахунок збільшення залишків коштів на вимогу нефінансових корпорацій.

Як зазначає регулятор, у вересні тривало поступове нарощування банками кредитування в національній валюті.

Загальні залишки за кредитами зросли на 1,5%, як за рахунок кредитів, наданих нефінансовим корпораціям, так і за рахунок збільшення залишків за споживчими кредитами домогосподарств.

У результаті річний приріст обсягів кредитів у національній валюті в цілому помірно прискорився до 19%.

Порада «Мінфіну»: прибутковість по внесках у всіх валютах знижується з початку року. Відповідно, падають і заробітки вкладників. Але варіанти отримати більш вигідну ставку, все ж є. Розмістивши депозит в банку через наш сайт, вкладники можуть отримати додатково до 1,5% річних до базової ставки. Детальні умови — в розділі «Бонус до депозитів».

Коментарі - 1

+
0
vit555z
vit555z
1 листопада 2017, 18:31
#
Хм. Ставки в гривне — практически убыточные, не покрывают ни инфляции, ни девальвации. Все недовольны. Но идет приток депозитов!
Как в том анекдоте: «Пищать, а лізуть!»
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися