Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 жовтня 2017, 16:55

BTG: чи варто інвестувати в нову криптовалюту?

Проведений увечері 24 жовтня (на кілька годин раніше заявленого терміну) хардфорк біткоіна поки не виправдовує сподівань. Менш ніж за 48 годин з'явилася в результаті форка криптовалюта Bitcoin Gold (BTG) подешевшала більш ніж в три рази, тоді як оригінальний біткоін (ВТС) знову намагається тестувати рівень 6000 дол. США. Нова криптовалюта в порівнянні з біткоіном здається безперспективною, але не все так однозначно, як здається на перший погляд. І свою думку про причини невдачі BTG вам розкриють аналітики компанії WorldForex, але для початку радимо познайомитися з ситуацією, яка передувала форку.

Привабливість BTG, BCH і BTC в довгостроковій перспективі

Криптовалюта — це найприбутковіший і тому найпривабливіший актив 2017 року. На хвилі зростання провідних криптовалют інвестори могли заробити буквально за 3-4 місяці більше 300% прибутку. І потенційне зростання у ТОП криптовалюті поки ще зберігається. З ТОП-5 найбільш привабливих для інвестування криптовалют ви можете познайомитися тут. Ми ж приділимо увагу новим проектам, які можуть бути в майбутньому не менш перспективними і оцінимо їх потенціал.

Нова криптовалюта BTG поки ще повноцінно не запущена. Організатори проекту обіцяють повністю запустити криптовалютну мережу з 1 листопада, поки ж інвестори будуть відчувати незручності (що частково й пояснює падіння вартості): проблеми з роботою сайту, відсутність гаманців для обміну і т.д.

Творці Bitcoin Gold переслідували дві основні мети:

● спростити процес майнінгу і транзакцій всередині системи;

● знизити вплив на майнінг великих корпоративних ферм, фактично монополізували процес майнінгу.

Закладений в нову криптовалюту алгоритм Equihash повинен був дозволити взяти участь в майнінгу приватним особам, але інвестори побачили в цьому проекті комерційний підтекст:

● очолюючий проект Джек Ляо, також є главою корпорації, яка займається виробництвом обладнання для майнінгу за певними стандартами. Поява BTG в перспективі може підштовхнути попит на обладнання, що звичайно ж в інтересах Ляо;

● один з класичних прийомів побудови піраміди — використання співзвучних найменувань і абревіатур для заплутування інвесторів. Абревіатура BTG вже належить іншій маловідомій криптовалют (996 місце за капіталізацією) Bitgem, яка різко подорожчала напередодні хардфорка і не менш швидко подешевшала.

Відчуває деякі проблеми і оригінальний біткоін, який знаходиться між двох вогнів: лояльним впливом з боку Японії і забороною ICO з боку Китаю і Південної Кореї. Правда, всі ці заборони біткоін ігнорує. В середині листопада ВТС очікує Segwit2x і його результат непередбачуваний. Якщо результат виявиться позитивним, то необхідність в BTG і ВСН відпаде, після чого вони можуть просто зникнути. У разі успіху подальших змін біткоіна криптовалюта може вже до кінця 2017 подолати планку 7000 дол. США.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися