Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 жовтня 2017, 11:10

Валютний ринок: сьогодні долар короткочасно впаде

Понеділок не буде простим днем ​​на міжбанку.

Понеділок не буде простим днем ​​на міжбанку.
Фото: pixabay.com

З одного боку — весь минулий тиждень тривала гра «на підвищення» по долару і тренд по його росту підтримується як внутрішніми факторами (зростання попиту з боку нафтотрейдерів, від'ємне сальдо платіжного балансу і т.д.), так і міжнародним зміцненням американської валюти (позитивні показники економіки США, чого немає в ЄС). Це буде стратегічно впливати на поведінку долара найближчим часом як у світі, так і на українському міжбанку.

З іншого боку — якщо дивитися на ситуцию тільки одного дня, то у гривні є і фактори короткочасної підтримки. Це стрімке падіння коррахунків на ранок понеділка (з п'ятниці знизилися на 11,6 млрд гривень — до 43,5 млрд.) Швидше за все причини такого обвалу ліквідності в системі — частина великих компаній проплатили податки на рахунки Держказначейства і продаж Нацбанком 86,1 млн доларів на аукціоні.

Безсумнівно, враховуючи ще й фактор наближення закінчення місяця (залишилося два дні) — все це може спрацювати на ситуативне короткострокове зміцнення гривні на міжбанку. За нашими прогнозами, зі збереженням загального тренда на подорожчання валюти — саме сьогодні, можливе короткострокове зниження котирувань долара. У межах коридору 26,77-26,87 гривень при обсязі операцій в 390-450 млн доларів та скоєнні до 630 угод. Ймовірність виходу на ринок з боку Нацбанку невелика. Пропозиція буде поглинатися самим ринком.

Ситуація на готівковому валютному ринку:

Готівковий долар поки зупинився в рості, але власники обмінників дуже пильно стежать за поведінкою міжбанку.

Курс американської валюти в банках на 10 ранку: прийом — 26,60-26,77 і продаж 26,78-26,95 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: покупка 26,65-26,75 гривень і продаж 26,78-26,85 гривень.

Про тенденції на торгах за 27 жовтня можна прочитати тут, а графік котирувань по долару, євро і рублю — подивитися тут.

Моніторинг настроїв валютного ринку:

У понеділок на думку читачів «Мінфіну» перспективи офіційного курсу гривні дещо погіршилися. 27% (в п'ятницю було 36%) опитаних вважають, що курс НБУ повернеться до рівня нижче 26,75 гривень. 73% впевнені, що він надовго закріпився вище 26,76 гривень.

За ринковим курсом думки опитаних не змінилися. 30% впевнені в зниженні котирувань на міжбанку нижче рівня 26,75 гривень. Але ті ж самі 70% респондентів — припускають його активне подальше зростання вище 26,76 гривень.

Свої прогнози щодо офіційного і ринкового курсів долара ви можете залишити тут:

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Viber

Коментарі - 3

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
30 жовтня 2017, 11:15
#
Как МинФин после прогноза на неделю, быстре меняет прогноз час спустя:
«С другой стороны — если смотреть на ситуцию только одного дня, то у гривны есть и факторы кратковременной поддержки. Это стремительное падение коррсчетов на утро понедельника ( с пятницы снизились на 11,6 млрд гривен — до 43,5 млрд.) „
+
+15
Nekrasov
Nekrasov
30 жовтня 2017, 11:53
#
Ну не знаю, мне кажется они правы — сегодня доллар снизится из-за конца месяца и низких коррсчетов, но общий рост валюты похоже не избежен. Слишком много факторов работает против гривны с кратко и среднесрочной перспективе. Тем более, что в этой статье идет разговор о сегодняшнем дне, а в той статье, которую Вы цитируете идет прогноз на неделю. Думаю, так и будет — сегодня незначительное снижение. Максимум завтра или с 1 ноября — опять рост… А там и очередные скупки валюты под возврат дивидендов подтянутся.
+
+14
Maleficarum
Maleficarum
30 жовтня 2017, 11:58
#
«Максимум завтра или с 1 ноября — опять рост…» Только драйвером роста пары- будет МБ а не наличный рынок… Наличка будет ростом своим следовать в «кильватере» МБ…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися