Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 жовтня 2017, 9:52

Продаж будинку та земельної ділянки за різними договорами: що з оподаткуванням

Оподаткування доходу, отриманого від продажу нерухомого майна, залежить від кількості цивільно-правових договорів. Про це, повідомили податківці в консультації від 23.10.2017 р № 2333/ІПК/18-28-17-02-22.

Оподаткування доходу, отриманого від продажу нерухомого майна, залежить від кількості цивільно-правових договорів.
Фото: lun.ua

Як повідомляється, під час продажу житлового (садового) будинку та земельної ділянки, на якій розташований такий будинок, окремими цивільно-правовими договорами слід розглядати як продаж більш ніж одного з об'єктів протягом звітного податкового року з відповідним оподаткуванням за ставкою 5% ПДФО.

Разом з тим, податківці повідомили, що вартість будь-якого об'єкта спадщини (подарунка) від нерезидента оподатковується на доходи з фізичних осіб за ставкою 18%, і військовим збором – за ставкою 1,5%.

Також, фіскали нагадали, що фізичні особи, які мають податкову адресу (місце проживання) на території СЕЗ «Крим», з метою оподаткування прирівнюються до нерезидентів.

Коментарі - 1

+
0
Саша Мурадян
Саша Мурадян
30 жовтня 2017, 12:40
#
Індивідуальна консультація податкової інспекції не є нормаою права, тому не вводьте людей в оману!
Дохід від відчуження господарсько-побутових споруд, що розташовані на одній ділянці з житловим або садовим (дачним) будинком та продаються разом з ним, для цілей оподаткування окремо не визначається! — ч.3 п.172.1 ПКУ.
Відчуження будинку і земельної ділянки буде в любому випадку оформлятися окремими договорами, бо така практика в нотраіусів склалася. Проте кількість договорів не впливає на суть- відчужується разом — і земля і будинок, а це згідно зазначеного пункту не може вважатися відчуженням вдруге!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися