Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 жовтня 2017, 17:40

Фонд Гейтсів впровадив платіжну платформу на базі блокчейна

Найбільший благодійний фонд Білла і Мелінди Гейтс виклав в мережу код нової платформи Mojaloop.

Найбільший благодійний фонд Білла і Мелінди Гейтс виклав в мережу код нової платформи Mojaloop.
Фото: wnews.life

Платформа повинна забезпечити зв'язок між банками, платіжними сервісами, мобільними операторами і приватним компаніям, повідомляє Хайтек.

За допомогою ПО на основі блокчейн-протоколу Interledger від Ripple розробники зможуть створювати мобільні платіжні системи для найбідніших верств населення, які не мають доступу до банківських послуг. При цьому компанії зможуть заощадити на розробці і зробити сервіси доступнішими.

Фонд Білла і Мелінди Гейтс розраховує, що платформою Mojaloop скористаються великі банки і компанії, а проблема операційної сумісності буде вирішена.

Читайте також: Компанія Mastercard перевела платежі на блокчейн

«Операційна сумісність цифрових платежів — одна з найскладніших проблем у фінансовій індустрії. Mojaloop сумісна з різними сервісами, і ми пропонуємо банкам і платіжним системам протестувати нову платформу», — пояснив Коста Періч, заступник директора підрозділу Financial Services for the Poor Фонду Гейтсів.

Новий проект став частиною ініціативи Level One Project, яка спрямована на пошук інноваційних рішень для допомоги жителям найбідніших регіонів, які не мають доступу до фінансових установ.

За даними Світового банку, в країнах, що розвиваються проживає майже 2 млрд жителів, у яких немає рахунків в банках і немає можливості користуватися базовими фінансовими послугами.

Код Mojaloop доступний в базі GitHub. На сайті розміщено система, що забезпечує операційну сумісність, яка об'єднує банки, мобільні гаманці і торгові точки.

Також викладені система ідентифікації учасників транзакцій, система здійснення платежів і компоненти для захисту від шахрайства.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися