Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 жовтня 2017, 17:18

Виживуть лише 10% криптовалютних стартапів — творець Ethereum

Творець Ethereum Віталік Бутерін передрік провал більшості криптовалютних і блокчейн-стартапів.

Творець Ethereum Віталік Бутерін передрік провал більшості криптовалютних і блокчейн-стартапів.
Фото: slimbeleggen.com

«Це загальновизнаний факт: 90% стартапів проваляться. І ще один факт повинен стати загальновизнаним: 90% ERC20-токенів на CoinMarketCap повністю знеціняться», — сказав Бутерін, повідомляє Forklog.

На його думку, в 2018-2019 роках на ринку з'явиться друге покоління токенів, що володіє значно більш високою якістю. Частково це стане можливим завдяки тому, що до цього часу почнуть позначатися довгострокові наслідки випуску першого покоління токенів.

Також Бутерін зазначив, що сьогодні багато цікавих проектів незаслужено обділені увагою.

«Наприклад, всі говорять про три-чотири проекти, які зібрали по $200 млн на ICO, але існує також величезна кількість цікавіших проектів, про які більшість і не чули», — зазначив творець Ethereum.

За даними Bloomberg, компанія Token Report провела дослідження, за результатами якого прийшла до висновку, що з 226 ICO-стартапів лише 20 проектів (серед них: Storj, Augur і TenX) запустили нормально діючі мережі і в певній мірі досягли поставлених цілей. Токени ж інших проектів мають суто спекулятивну природу.

За даними Coinschedule.com, в цьому році інвестори вклали $3 млрд в 200 різних ICO-стартапів. Лише тільки в вересні 37 первинних пропозицій монет залучили інвестиції на суму в $850 млн.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися