Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 жовтня 2017, 16:49

На ринку депозитів наближається «високий» сезон

Після довгого періоду розчарувань у вкладників нарешті можуть з'явитися приводи для радості.

Тренд останнього року — стабільне зниження ставок за депозитами як в гривні, так і у валюті.
Фото: НБУ

По-перше, Національний банк вчора оголосив про підвищення облікової ставки. По-друге, наближаються новорічні свята — період традиційних депозитних акцій від банків. Чого очікувати в цьому році, «Мінфіну» розповів Костянтин Кошеленко, заступник голови правління Forward Bank.

Тренд останнього року — стабільне зниження ставок за депозитами як в гривні, так і у валюті. Фактично, за ціною ресурсу банки «повернулися» в 2012-2013 роки. Обумовлена ​​така ситуація перш за все тим, що у банків немає необхідності в дорогому ресурсі — ліквідність банківської системи в даний час є достатньою для існуючих обсягів кредитування.

Проте 4 квартал традиційно є «високим сезоном» в сегменті споживчого кредитування. В силу цього банки, які активно кредитують населення, до кінця року будуть пропонувати різні акції для вкладників. Але з початку 2018 року тренд на зниження продовжиться.

За останні роки фінансова грамотність депозитного клієнта помітно зросла, плюс багато людей зрозуміли, що зберігати кошти вдома під матрацом — далеко не вихід. Тому, вибираючи банк, українці орієнтуються не тільки на ставку, як це було ще кілька років тому, але й на надійність фінансової установи.

Можна сказати, що умовно вкладники зараз діляться на тих, кому максимальна важлива надійність установи, а ставка фактично не має значення. Але якщо надійний банк пропонує ще й 10-12% річних — це дуже приємний бонус до захищеності заощаджень. Друга ж категорія людей більше орієнтована на примноження своїх коштів — вони більш схильні до вибору фінансової установи, орієнтуючись на прибутковість депозиту. Але і цей сегмент клієнтів зараз звертає пильну увагу на фінансову стабільність банку.

Коментарі - 5

+
+60
AleksandrBank
AleksandrBank
27 жовтня 2017, 17:26
#
Уважаемый Константин Кошеленко, заместитель председателя правления Forward Bank, я понимаю Ваш интерес привлеч депозиты себе под самые высокие проценты на рынке и рассказать сказки, что банки расскошелятся и начнутся Акции, подарки, шарики и т.д. Цель Ваша — пылесосить, а все потому что у Вас наблюдаются серьозные проблемы, не только в Украине, а и в России. Также чем Вы обьясните Ваше такое стремительное сворачивание кеш-кредитования? Чем вызваны такие сигналы у Вас, когда другие наоборот рвут рубашки чтобы кредитовать…
И насчет последнего обзаца, Вы как всегда соврали и это красиво преподнесли: законом гарантируется только то что подпадает под закон по Фонду Гарантирования, и уж никак все, и уж никак депозиты 200+ тыс.грн. и эквивалент; альтернатива есть — это ячейки, альтенатива также у каждого разная: у кого недвижимость, у кого автомобиль, у кого ставки, у кого Форекс, у кого бизнес и все виды что с этим связано как официально так и неофициально.
+
0
mary27
mary27
27 жовтня 2017, 19:34
#
Согласна, что-то подозрительно высокие ставки предлагает «Форвард»:
http://www.forward-bank.com/ru/deposits/time_deposits/pensiynyi/
Создаеься впечатление, что банк не рассчитывает их выплачивать, надеется на ФГВФЛ)
При том, что «Ощадбанк» дает:
https://www.oschadbank.ua/ua/private/deposit/pensyniy-deposit/
+
0
Captain  Cisco
Captain Cisco
27 жовтня 2017, 22:21
#
Акции будут, иначе доллары купят даже бабушки. МВФ денег не даёт, на носу возможные выборы. Получат от НБУ требование дать выше ставки и связать гривну -выполнят вперед и с песней.
+
0
Lexa999
Lexa999
28 жовтня 2017, 20:15
#
Да все гораздо проще! в течении одного, двух лет в Украине не останется ни один российский банк — кроме Альфа, вот поэтому и завлекают максимальными ставками (будьте бдительны) — лучше сохранить при себе энную сумму, чем надеется на халявную прибыль, а в итоге стоять в очереди по ФГВФЛ…
+
+15
mary27
mary27
29 жовтня 2017, 9:08
#
''В течении одного, двух лет в Украине не останется ни один российский банк'' — а ФГВФЛ к чему?
Их кому-то продадут — депозиты будут действовать на тех же условиях.
Так что, не вижу поводов для паники.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися