Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 жовтня 2017, 12:00

FinTech Ukraine 2017: Експрес-аналіз фінансової стійкості контрагента

1 листопада в Києві пройде конференція FinTech Ukraine 2017, інформаційним партнером якої виступає найбільший сайт про фінанси і бізнес «Мінфін».

В рамках підготовки до конференції, організатор заходу, компанія BankOnline, за підтримки медіа-партнерів «Мінфін» і «Finance.ua» буде знайомити своїх читачів з новими проектами в області фінансових технологій, які нещодавно заявили про себе і зараз завойовують своє місце на ринку Україна і не тільки.

Хто вони, які рішення пропонують, в чому їх унікальність — про це ми розповімо в нашій рубриці «Учасники стартап-сесії FinTech Ukraine 2017». А познайомитися з ними особисто, дізнатися подробиці і віддати свій голос за найкращий, на вашу думку, проект можна буде 1 листопада на конференції FinTech Ukraine 2017.

FinScore від YouControl

Задачі, котрі вирішує проект:

Головне бізнес-завдання FinScore – експрес-аналіз фінансової стійкості контрагента, що допомагає швидко прийняти рішення про те, як варто працювати з контрагентом з урахуванням фінансових ризиків. Він визначає її на підставі історичних значень вірогідності банкрутства компаній на галузевих ринках.

Відтепер будь-яка компанія України використовуючи YouControl має доступ до більш зручного фінансового аналізу. Адже традиційно для прийняття бізнес-рішень щодо співпраці з масою клієнтів, постачальників чи позичальників необхідний цілий штат експертів з фінансової аналітики.

Найбільшу користь FinScore принесе:

  • великому і середньому бізнесу, який має понад 10 контрагентів щомісяця;
  • банкам та фінансовим установам, що перевіряють стан позичальників;
  • держструктурам – розпорядникам бюджетних коштів і замовникам в держзакупівлях;
  • закордонним інвесторам, що потребують інформацію про фінансовий стан компанії відповідно до реалій українського ринку.

Все це відповідає місії компанії – сприяти формуванню прозорого бізнес-середовища та економічному зростанню України.

Особливість проекту:

Для розробки методики FinScore аналітики YouControl протестували 20 тисяч компаній за період 7 років (з 2009 по 2015) за 50 традиційними фінансовими показниками, що входять у чотири групи фінансового аналізу: ліквідності, рентабельності, ділової активності і платоспроможності підприємства. В результаті дослідження залишили лише 10 показників, що є найбільш репрезентативними для українського ринку. Це дало змогу отримати простий і надійний індекс фінансової стійкості контрагента:

  • А – високий рівень фінансової стійкості;
  • B – добрий рівень фінансової стійкості;
  • C – задовільний рівень фінансової стійкості;
  • D – незадовільний рівень фінансової стійкості.

Як показав бек-тестінг, компанії з групи D банкрутували у рази частіше, ніж компанії з групи А.

Декілька слів про проект:

FinScore – новий проект від компанії YouControl, яка займається розробкою онлайн-системи для ділової розвідки та перевірки контрагентів. Крім консолідованої інформації з відкритих джерел у вигляді досьє система також включає модулі для її аналізу. FinScore – це один з таких модулів, що виник в результаті досліджень фінансового аналітика YouControl Романа Корнилюка. Запропонована скорингова модель дозволяє відразу зрозуміти фінансовий портрет компанії відносно інших учасників ринку. Цей модуль інтегрований в систему YouControl та якісно доповнює досьє на кожну компанію України.

Люди:

Над проектом FinScore працює команда компанії YouControl, яка складаєть з близько півсотні висококваліфікованих спеціалістів. Сюди входять розробники, програмісти, тестувальники, аналітики, дизайнери, відділ продажу, підтримки клієнтів, а також відділ маркетингу і піару. СЕО компанії – Сергій Мільман, бізнес-експерт з 15-річним стажем підприємницької діяльності. Розробив методику FinScore Роман Корнилюк – кандидат економічних наук, фінансовий аналітик YouControl.

Сайт: https://youcontrol.com.ua/

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися