Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 жовтня 2017, 19:12

В Україні зростає кількість угод злиттів і поглинань

В Україні спостерігається зростання кількості та обсягів угод злиттів і поглинань (M&A), однак про наближення до рекордних показників 2007-го або хоча б 2013 року поки не йдеться.

В Україні спостерігається зростання кількості та обсягів угод злиттів і поглинань (M&A), однак про наближення до рекордних показників 2007-го або хоча б 2013 року поки не йдеться.
Фото: cooperator.com

Про це заявив керівник відділу корпоративних фінансів і M&A компанії EY (Ernst & Young) в Україні Владислав Остапенко.

«Основним драйвером зростання M&A ринку є економічна стабілізація і поява перших сигналів зростання економіки, що на тлі відносно стабільної ситуації на сході України є достатньою підставою для деяких груп інвесторів починати вкладати в зростання бізнесу шляхом придбань», — зазначив Остапенко.

За даними EY, найбільш активні українські інвестори, на другому місці — іноземні компанії, які вже мають активи в Україні і готові до подальшого розширення бізнесу.

Традиційно, найбільш активної галуззю з точки зору M&A є сільське господарство, особливо — рослинництво, а також інфраструктура (елеваторні компанії).

Варто відзначити, що за останні 12 місяців значно зросла оцінка сг підприємств — з 500-600 доларів за гектар до 1200-1500 доларів за окремими активами, — впевнено переступивши середню оцінку 1 га в 1 000 доларів.

Не відстає від сільського господарства IT галузь, яка не тільки залучає інвестиції в нові проекти, а й консолідується шляхом придбання великими розробниками ПЗ більш дрібних компаній.

«Імовірність успішного закриття угоди в інших галузях в значній мірі залежить від якості об'єкта пропозиції. Компанії-лідери або нішеві носії цікавих технологій і бізнес-моделей мають досить високі шанси привернути увагу інвесторів, в той час, як «середнячки» є певною мірою ризикованим об'єктом для інвестицій», — заявив Остапенко.

Коментарі - 1

+
+14
Игорь Коляда
Игорь Коляда
24 жовтня 2017, 19:56
#
Не отстает от сельского хозяйства IT отрасль, которая не только привлекает инвестиции в новые проекты, но и консолидируется путем приобретения крупными разработчиками ПО более мелких компаний.

Может это вовсе и не консолидация, а самая настоящая монополизация.
Не нужно спешить радоваться этому росту количества сделок слияний и поглощений.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися