Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 жовтня 2017, 17:17

НБУ відреагував на законопроекти про легалізацію криптовалют

На початку жовтня депутати розробили два законопроекти, покликані врегулювати обіг криптовалют в Україні. Національний банк вважає їх розробку передчасної, а самі проекти — недопрацьованими.

Криптовалюти в Україні.
http://businessman.ua

На початку цього місяця чотири депутати — Ірина Єфремова, Людмила Денисова, Ігор Котвицький, Іван Рибак і Світлана Войцеховська — зареєстрували в парламенті законопроект 7183. Крім іншого, він визнає криптовалюту засобом обміну.

Слідом за цим, депутат Сергій Рибалка подав свій законопроект — 7183-1. По ньому, криптовалюта визначається як фінансовий актив.

Обидва законопроекти не влаштували Національний банк.

«Розробка обох законопроектів була передчасною, і вони потребують суттєвого доопрацювання, зокрема, з точки зору визначення суті криптовалюти та підходів до регулювання операцій з нею, узгодження з чинним законодавством та Комплексною програмою розвитку фінансового сектору до 2020 року», — розповіли «Мінфіну» в НБУ.

Читайте також: Чому біткоін залишиться поза законом в Україні

За твердженням регулятора, зараз робоча група на чолі з Міністерством фінансів за участю фінансових регуляторів та експертів, визначає правовий статус криптовалют. До законопроектів депутатів ця група відношення не має.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися