Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 жовтня 2017, 16:39

Депутати хочуть забрати держбанки у Мінфіну

Фінансовий комітет Ради пропонує створити спеціалізоване Національне агентство для управління державними банками.

Фінансовий комітет Ради пропонує створити спеціалізоване Національне агентство для управління державними банками.
Депутати хочуть забрати держбанки у Мінфіну/Фото: segodnya.ua

Про це йдеться у відповідному законопроекті №7180-1.

Згідно із пояснювальною запискою, законопроектом передбачається визначити особливості управління держбанками та представництва держави у банках із держчасткою власності, та особливості приватизації державного майна у вигляді часток в статутному капіталі державних банків та банків із державною часткою власності в капіталі.

«Запропоновано створення особливого органу управління держбанками та представництва держави в банках із державною часткою власності — Національне агентство розвитку та управління банківськими активами», — йдеться у законопроекті.

Крім того, як зазначається, Національне агентство розвитку та управління банківськими активами – є юридичною особою публічного права із спеціальним статусом, що створюється і здійснює свою діяльність у відповідності із цим законом, підпорядковується Кабміну та якому делегується реалізація державної політики у сфері управління та приватизації державного майна у вигляді часток в статутному капіталі державних банків та банків із державною часткою власності в капіталі.

Також Національне агентство розвитку та управління банківськими активами підзвітне Верховній раді України.

«Щодо органів управління державного банку, законопроектом передбачено що ними є наглядова рада і правління банку. Наглядова рада є вищим органом управління держбанку, що вирішує будь-які питання діяльності банку, крім тих, що у відповідності до вимог законодавства потребують погодження з Нацагенством, в тому числі забезпечує контроль за діяльністю правління, захист прав вкладників, інших кредиторів банку та держави, як акціонера державного банку.

Як відомо, на сьогодні в Україні працює п'ять банків з державним капіталом: Приватбанк, Ощадбанк, Укрексімбанк, Укргазбанк, банк „Розрахунковий центр“.

Коментарі - 2

+
0
SergValin
SergValin
24 жовтня 2017, 17:04
#
Куда ж мы без ещё одного агентства, да тем более такого жирного!
+
0
marcher145
marcher145
24 жовтня 2017, 17:35
#
Видимо нужно пристроить не одного бездельника, а целую группу…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися