Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 жовтня 2017, 16:00

Від приватних блокчейн-рішень до державних смарт-законів. У Києві відбулася Blockchain & Bitcoin Conference

12 жовтня у столиці України відбулася четверта щорічна B2B-конференція та виставка Blockchain & Bitcoin Conference Kiev. Три конференц-зали, понад 40 експонентів і 1500 відвідувачів зробили її наймасштабнішим заходом з криптовалют в Україні.

Захід провела компанія Smile-Expo – організатор мережі проектів Blockchain & Bitcoin Conference в усьому світі та автор B2B-заходів ICO Conference, що розкривають тему криптовалютного краудфандинга.

Конференція була розподілена на три потоки. У кожному виступили вітчизняні та закордонні блокчейн-ентузіасти, криптотрейдери і бізнес-ангели.

Хедлайнером став спеціальний гість конференції – шеф-редактор TechCrunch Майк Бутчер, авторитет у колах IT-видань, автор колонок у Financial Times, Guardian і Daily Telegraph, спікер міжнародних технічних форумів.

Він не вважає ICO панацеєю для стартапів, але й не заперечує його переваг. На конференції він розповів, як ідеально провести токенсейл з технічної точки зору, а також назвав найперспективніші країни для розвитку технології блокчейна: Сінгапур, Швейцарія, Росія та Україна.

Майк виступав у потоці «ICO: практичний досвід» (на Blockchain & Bitcoin Conference Kiev 2017 вперше виділили окрему залу для осіб, які зацікавлені Initial Coin Offering). Тут експерт з блокчейн-інвестицій Олексій Антонов, який запустив стартап SONM, роз’яснив дію ICO у маркетингу блокчейн-рішень.

Юрист Нестор Дубневич розповів про нюанси легального ICO, а глава групи «Технології та інтеграція» Сергій Бондаренко звернув увагу на феномен токенсейла.

Потік «Фінанси, бізнес, законодавство» присвятили застосуванню блокчейна у Fintech і Govtech, розвитку E-commerce, законодавчому та бізнес-досвіду окремих країн у роботі з криптовалютами.

Так, CEO Cyber ​​Fund Марина Гур'єва назвала переваги блокчейна перед традиційними фінансовими активами (прозорість, контрольованість, доступність). Вона зазначила, що станом на 11 жовтня 2017 року капіталізація Bitcoin зросла на 412,5% (з $ 15,5 млрд до $ 79,3 млрд), а Ethereum – на 3879% (з $ 723 млн до $ 28,8 млрд) порівняно з січнем 2017 року.

Серед трендів блокчейн-економіки Марина назвала роботів, які здатні самостійно проводити товарно-грошові операції.

Про роботів як економічних суб'єктів також згадав експерт Фонду Інновації та Розвитку (IDF) Давид Кизиріа, який розповів про застосування блокчейна в економіці міст. Він порівняв традиційні системи держуправління з новими розподіленими держсервісами. За його словами, завдяки технології DLT можна проводити ідентифікацію осіб та цивільних відносин, реєструвати рухоме і нерухоме майно, отримувати соцдопомогу і звертатися до відомчих структур.

У потоці «Розробки» спікери обговорили останні блокчейн-проекти, а також основні проблеми і завдання технічної сторони технології.

Микола Байло, блокчейн-розробник, зупинився на ролі смарт-контрактів у децентралізованих відносинах, а також навів приклади успішних кейсів з їх використанням.

Виконавчий технічний директор CoinGate Рітіс Беляускас дав рекомендації щодо безпечного використання різноманітних блокчейн-гаманців, а гендиректор fintech-компанії Attic Lab Сергій Васильчук поділився методами захисту при роботі з ICO.

Блокчейн-розробники оцінили спіч Ігоря Леонтьєва, MVP Microsoft Azure. Він розповів про доступні інструменти для проектування, як вибудувати офчейн-зв'язки, а також розібрав кейс Renault–Nissan (створення блокчейн-книги про автосервіс).

«Дякуємо всім спонсорам, учасникам заходу та запрошеним. Будемо раді зустрічі на нашому найближчому блокчейн-івенті у Москві (15–16 листопада)», – зауважили представники організатора Smile-Expo.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися