Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 жовтня 2017, 15:08

Утримання і страхування автомобіля ФОП: що можна включити до витрат.

Витрати на придбання та утримання основних засобів подвійного призначення, до яких відносяться і автомобілі, фізична особа — підприємець на загальній системі оподаткування включити не може. Про це йде мова в консультації від 11.10.2017 р № 2220/А/99-99-13-01-02-14/ІПК.

Витрати на придбання та утримання основних засобів подвійного призначення, до яких відносяться і автомобілі, фізична особа — підприємець на загальній системі оподаткування включити не може.
Фото: volyn.com.ua

Як повідомляється, ФОП на загальній системі оподаткування не має права включати до складу витрат, навіть пов'язаних із здійсненням його господарської діяльності, витрати на утримання автомобілів, зокрема, витрати на технічне обслуговування і ремонт.

У той же час, вартість страхування цивільно-правової відповідальності, податківці дозволили підприємцям віднести до витрат. Мотивуючи це тим, що договори страхування цивільно-правової відповідальності є обов'язковим видом страхування власників наземних транспортних засобів.

Тобто в цьому випадку зв'язок між здійсненням господарської діяльності з надання транспортних послуг ФОП та витратами на страхування транспортних засобів фіскали бачать.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися