Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 жовтня 2017, 8:00

НБУ: Депозитні ставки у валюті досягли історичного мінімуму

Процентні депозитні ставки в іноземній валюті знаходяться на історичному мінімумі, за гривневими — на найнижчому рівні за останні 6 років.

Процентні депозитні ставки в іноземній валюті знаходяться на історичному мінімумі, за гривневими — на найнижчому рівні за останні 6 років.
Депозитні ставки у валюті досягли історичного мінімуму/Фото:bank.gov.ua

Про це заступник голови Національного банку Дмитро Сологуб повідомив під час виступу на CIS bankers VI Ukrainian Banking Forum, повідомляє прес-служба НБУ.

За словами заступника голови Нацбанку, зниження ставок по депозитах призведе до здешевлення кредитів і за рік-півтора історичні мінімуми і за кредитними ставками також будуть оновлені.

Сологуб зазначив, що у 2017 році почало відновлюватися споживче кредитування, і на сьогодні це сегмент з найбільшим потенціалом зростання завдяки низькому борговому навантаженню на населення.

Сьогодні в Україні співвідношення чистих кредитів населення до ВВП знаходиться на історично низькому рівні.

Заступник голови Нацбанку додав, що в минулому році почало зростати нове кредитування і в іпотечному сегменті.

У той же час, за словами Сологуба, відновлення корпоративного кредитування буде відбуватися повільно. Основний потенціал нового кредитування — в сегменті середнього бізнесу.

Нагадуємо, що підвищити прибутковість своїх вкладів, як це зробили вже тисячі читачів «Мінфіну», можна, розмістивши депозит в банку через наш сайт. Тоді ви отримаєте додатково до 1,5% річних до базової відсоткової ставки. Детальні умови — в розділі «Бонус до депозитів».

Коментарі - 3

+
+15
Антон Сидоров
Антон Сидоров
24 жовтня 2017, 10:49
#
Такие низкие ставки в такой нестабильной (мягко выражаясь) стране — это Мордор. Где будете брать деньги на кредитование, которым так кичитесь последних 3 года? Цель всего этого очевидна — еще больше обеднить население и развалить финансово-банковскую систему, да и экономику в целом.
+
0
vit555z
vit555z
24 жовтня 2017, 18:17
#
Ставки действительно очень низкие, практически убыточные. Это даже при стабильности банков, которая весьма условна. (В банках с ин. капиталом ставки по 0,01% годовых, но и они не так уж железно надежны, есть реальные сценарии, что их продадут, нашим же банкирам)
Но с другой стороны — ведь оттока депозитов не наблюдается. Значит, спрос есть и на такие ставки, то есть можно назвать это рыночными ставками.
Я сам ворчу, кривлюсь, но депозиты все равно не забираю.
+
0
vit555z
vit555z
24 жовтня 2017, 18:20
#
Все может измениться в короткое время. В зависимости от развития политической ситуации. Если запахнет очередным майданом, то народ ринется снимать депозиты. Вот тут то банки, хочешь-нехочешь взвинтят проценты.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися