Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 жовтня 2017, 8:20

Компанію Ахметова зобов'язали сплатити $82 млн пені за «Укртелеком»

Господарський суд Києва, розірвавши з компанією «ЕСУ» договір купівлі-продажу пакета акцій «Укртелекому» стягнув $81,9 млн пені за невиконання інвестиційних зобов'язань.

Господарський суд Києва, розірвавши з компанією «ЕСУ» договір купівлі-продажу пакета акцій «Укртелекому» стягнув $81,9 млн пені за невиконання інвестиційних зобов'язань.
Ахметова зобов'язали сплатити $82 млн пені за "Укртелеком"/Фото:depo.ua

Рішення суду першої інстанції про повернення «Укртелекому» в держвласність прокоментував В.о. глави Фонду держмайна Віталій Трубаров, повідомляє прес-служба ФДМУ.

За його словами, суд прийняв рішення повернути пакет акцій «Укртелекому» в розмірі 92,791 % статутного капіталу у державну власність та стягнув $81,9 млн пені за невиконання інвестиційних зобов'язань.

«За результатом перевірки у лютому 2017 року встановлено невиконання компанією «ЕСУ» інвестиційного плану, який передбачав внесення впродовж 5 років інвестицій в сумі не менше ніж $450 млн», – зазначив Трубаров.

Керівник ФДМ наголосив, що «Укртелеком» не виконав пряму умову договору, яка передбачала передачу телекомунікаційної мережі спеціального призначення у власність держави.

Трубаров зазначив, що закон про приватизацію не передбачає у разі повернення приватизованого об’єкту в державну власність жодної компенсації інвестору за придбаний пакет акцій, оскільки дана норма була вилучена ще у 2012 році.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що господарський суд Києва задовольнив позов Фонду держмайна щодо приватизації українським бізнесменом Рінатом Ахметовим компанії «Укртелеком».

Коментарі - 4

+
+15
Ivan Ivanov
Ivan Ivanov
20 жовтня 2017, 8:51
#
Походу Ахметову дешевле потратить эти 85 млн на михомайдане.
+
+32
zzzachary
zzzachary
20 жовтня 2017, 10:39
#
Ну после михомайдана ему вообще бежать из страны придутся поэтому не вариант! Рано или поздно но все воры заканчивают одинаково, бегут и скрываются, тюрьма или смерть причем не естественная Вот если бы эти олигархи начали реально страну строить и подымать то все бы закрыли глаза на их достатки как Шейхи например! а так жадность фраера погубит!
+
+15
Ivan Ivanov
Ivan Ivanov
20 жовтня 2017, 13:07
#
Помнится после евромайадана тоже рассказывали о «бежать», но как то «люби друзи» никуда не убежали, а стали еще богаче.
+
0
09104
09104
20 жовтня 2017, 11:52
#
Что за михомайдан?
А укртелеком своими тарифами и качеством обслуживания хуже мобильных операторов. Многие отказываются от его услуг и работают с мобильными операторами.
А ещё данное лицо нужно обязать прекратить произвол в структуре Киевэнерго в части качества предоставляемых услуг и тарификации оплаты населением.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися