Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 жовтня 2017, 12:32

ФГВФО пропонує продаж активів НБУ за «голландською моделлю»

Фонд гарантування вкладів фізосіб запропонував Нацбанку подальшу стратегію продажу активів, що торгувалися на американських майданчиках.

Фонд гарантування вкладів фізосіб запропонував Нацбанку подальшу стратегію продажу активів, що торгувалися на американських майданчиках.
Ворушилін за продаж активів НБУ на голландських аукціонах/ Фото: ukrinform.ru

Про це під час прес-конференції заявив директор-розпорядник ФГВФО Костянтин Ворушилін, повідомляє кореспондент «Мінфіну».

За його словами, пули активів, які у рамках спільного пілотного проекту НБУ та ФГВФО продавалась на двох американських майданчиках та не були реалізовані, потрібно розформувати, а активи виставити на індивідуальні торги у системі ProZorro.

«Планується, що індивідуальний продаж заставних активів відбуватиметься у системі ProZorro.Продажі за „голландською моделлю“. При цьому, початкова ціна реалізації на перших, індивідуальних торгах становитиме 100% від балансової вартості і упродовж дня автоматично покроково знижуватиметься до 20%», — зазначив Ворушилін.

Крім того, директор-розпорядник додав, що у випадку, якщо аукціон не відбудеться, то наступного разу актив на торги виставлятиметься вже у складі пулу.

Нагадаємо, у рамках реалізації «пілотного проекту», на продаж було виставлено два пули заставних активів НБУ – права вимоги за кредитами, загальна заборгованість за якими становить 13 млрд грн.

Перший пул – права вимоги за кредитами банків «Київська Русь», «ВіЕйБі банк», «Дельта банк», «Єврогазбанк», «Златобанк» та «Актив-банк».

Загалом одним лотом виставлялися права вимоги за 47 кредитами, заборгованість за чкими перевищила 7 093,02 млн грн. Стартова реалізація лоту становила 810 млн грн.

Другий пул – права вимоги за кредитами банків «Київська Русь», «ВіЕйБі банк», «Єврогазбанк», «Златобанк» та «Актив-банк». Одним лотом виставлялися права вимоги за 58 кредитами, заборгованість за якими перевищила 6 540,24 млн грн. Стартова реалізація лоту становила 600 млн грн.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися