Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 жовтня 2017, 10:46

Податківці ліквідували «конвертцентр»: вилучено мільйони готівки в гривнях і доларах

Податківці викрили міжрегіональний конвертаційний центр, який діяв на території Чернігівської, Київської областей та у м. Києві.

Податківці викрили міжрегіональний конвертаційний центр, який діяв на території Чернігівської, Київської областей та у м.
Фото: sfs.gov.ua

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби.

Як зазначається, під час обшуків в учасників «конвертаційного центру», вилучено 8,2 млн грн готівки в національній та іноземній валюті, 0,8 кг золота у злитках та 1,7 млн грн арештовано на рахунках у фінансових установах.

З банківських скриньок, якими користувались учасники конвертаційного центру, вилучено ще 5,8 кг. золота, 5 млн 521 тис 815 $ США та 300 тис 500 євро – повідомив перший заступник голови ДФС України Сергій Білан.

За його словами, боротьба з конвертаційними центрами є одним із пріоритетних напрямів роботи податкової міліції. Оскільки послуги, які вони надають недобросовісним компаніям реального сектору економіки, дають змогу останнім не лише зменшити надходження податків до бюджету, а й створити нерівні умови конкуренції у різних сферах господарської діяльності. Що, в свою чергу, негативно впливає на розвиток економіки в цілому.

Про масштаби роботи «конвертів» свідчать не лише їх обороти та кількість клієнтів, а й суми коштів та цінностей, вилучених під час процесуальних дій.

Коментарі - 1

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
17 жовтня 2017, 11:27
#
Молчание — знак согласия…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися