Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 жовтня 2017, 17:40

Хакери займались майнингом криптовалют в хмарі Amazon

Групі осіб вдалося використати ресурси компаній Aviva і Gemalto на Amazon Cloud для майнінга криптовалют. Про це пише Bitcoinist з посиланням на звіт компанії RedLock, яка спеціалізується на питаннях безпеки.

Групі осіб вдалося використати ресурси компаній Aviva і Gemalto на Amazon Cloud для майнінга криптовалют.
Фото: flickr.com

Як повідомляє видання, можливість займатись майнынгом хакери отримали завдяки тому, що адміністративні консолі Kubernetes не були захищені паролем, повідомляє Forklog.

Також наголошується, що хакери не скористалися доступом до конфіденційної інформації компаній, а лише використовували потужності Amazon Cloud для майнінга.

Читайте також: Хакери зламали сервери WordPress і Joomla для майнінга криптовалюти Monero

«Після глибокого аналізу команда прийшла до висновку, що хакери добували криптовалюту, використовуючи один з контейнерів Kubernetes. Останній був перетворений в «паразитуючого бота», який здійснював зловмисні дії в інтернеті», — зазначено в жовтневому звіті RedLock.

Також в документі йдеться, що багато компаній приділяють недостатню увагу потенційним уязвимостям їх систем безпеки в хмарних сервісах.

За даними RedLock, 81% досліджуваних компаній роблять недостатньо ефективні заходи безпеки, відкриваючи можливості для злому хмарних сервісів.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися