Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 жовтня 2017, 17:33

Прорив біткоіна тільки починається — колишній трейдер JPMorgan

Глава Global Advisors Bitcoin Investment Fund (GABI) Деніел Мастерс переконаний, що біткоін потенційно здатний кинути виклик фіатним грошам і золоту в процесі капіталоутворення, який традиційно здійснюється шляхом випуску акцій або облігацій, повідомляє Forklog.

Глава Global Advisors Bitcoin Investment Fund (GABI) Деніел Мастерс переконаний, що біткоін потенційно здатний кинути виклик фіатним грошам і золоту в процесі капіталоутворення, який традиційно здійснюється шляхом випуску акцій або облігацій, повідомляє F
Фото: flickr.com

«Я думаю, що в основі всього цього лежить технологія, здатна кинути виклик традиційним функціям золота і фіатним грошам. Цей виклик кидає біткоін», — підкреслив він.

У минулому трейдер інвестиційного банку Salomon Brothers і фінансової компанії JPMorgan Chase, Мастерс вважає ринок криптовалют перспективним і з тієї причини, що раніше в цьому році його сукупна капіталізація сягала $170 млрд в умовах повної ізоляції від нинішньої фінансової системи.

На думку Мастерса, сфера криптовалюти стала самодостатньою і готова поставити під сумнів принципи традиційної фінансової галузі.

Читайте також: Депутати ВР хочуть узаконити криптовалюти

Мастерс визнав, що інвестори і фінансові установи стурбовані надзвичайною волатильністю ринку, але не вважає, що потрібно зациклюватися на питанні ціни, коли мова йде про інвестування в розвиток технології.

По суті, він не бачить різниці між інвестуванням в криптовалюту і інвестуванням у фінансові технології, медичні технології та інтернет речей.

При цьому Мастерс не згоден зі скептиками, які вважають блокчейн перспективною технологією, але заперечують майбутнє криптовалюти.

Крім того, він переконаний, що криптовалюта забезпечує значну економію коштів в контексті доступу до глобальної фінансової платформіи з відкритим вихідним кодом. Як вірить Мастерс, навіть великим технологічним компаніям не вистачить сил конкурувати з блокчейн-інноваціями.

Читайте також: Курс Bitcoin наблизився до позначки $4 830

Також Деніел Мастерс прокоментував недавні висловлювання глави JPMorgan Джеймі Даймона на адресу біткоіна і кріптотрейдерів, назвавши їх «недалекоглядними».

«Я думаю, що Джеймі Даймон не зовсім розуміє, який внесок в розвиток фінансової галузі здатна зробити криптовалюта», — зазначив він.

Мастерс не забув згадати і про те, що підрозділ JPMorgan Securities здійснювало покупку біткоінів для клієнтів компанії в той час, як сам Даймон жорстко критикував криптовалюту.

«Їм потрібно нарешті визначиться зі своєю точкою зору — підтримати клієнтів, які хочуть купити біткоіни і припинити дурні заяви. Це негідно такої великої організації», — підсумував він.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Viber

Коментарі - 4

+
+39
semenvekselberg
semenvekselberg
14 жовтня 2017, 18:22
#
Основная причина введения добровольно-принудительного безнала — обезопасить финучреждения от банкротсв и резкое повышение рентабельности финансовых операций. Это объясняется борьбой с терроризмом, отмыванием денег и контролем финансовых потоков. Причём борьба с наличностью доходит до абсурда — 1000 евро наличными как максимум, а наказания за непослушание такие строгие, что коммерческому предприятию проще обанкротится, чем нарушить предписания.
С криптовалютами же всё обстоит иначе: злоумышленники отмывают миллиарды, финансируют какой-угодно терроризм, а налоги, которые так необходимы опустевшей европейской казне, рекой уплывают в неизвестном направлении. Такое циничное отношение к «вопросам первостепенной важности», которые послужили поводом для введения повсеместного финансового террора с одной стороны и умышленное закрывание глаз на ту же проблематику с другой, и выдаёт те двойные стандарты, на которые идут финансовые чиновники западных стран в случае возникшей острой необходимости. Криптовалюты всех мастей как раз и призваны усилить позиции как доллара США, также как и других валют вовлеченных в существующую мировую финансовцю систему. Они как раз и являются отстойником и резервуаром всей той избыточной ликвидности, которая поступала и продолжает поступать на финансовые рынки вследствие нескончаемого финансового кризиса.
+
+78
semenvekselberg
semenvekselberg
14 жовтня 2017, 18:25
#
Когда международный финансовый кризис перейдёт в острую фазу (а это произойдёт скорее рано, чем поздно) биткоин, как возможно и другие виртуальные валюты, просто исчезнет.

И если после банкротства Лиман Бразерс кредиторам ещё можно было что-то выудить (какое-нибудь движимое или недвижимое имущество, например), то после банкротства виртуальной валюты не останется ровным счётом ничего. От того, что горстка спекулянтов потеряет деньги, ничего не произойдёт. А кто от происшедшего останется в выиграше? Правильно, эмитент.

Так что идущие из Китая ограничения очень и очень дальновидны. То, что я называю государственной экономической политикой, и в отличие от того, что происходит у нас…
+
0
fomenko1k62
fomenko1k62
15 жовтня 2017, 13:42
#
Да только кто в -этом случае эмитент? Сакамоши.Если до сих пор никто не в курсе кто -это.
+
+15
Володимир Нєтряпко (гіга-ватнік)
Володимир Нєтряпко (гіга-ватнік)
15 жовтня 2017, 11:15
#
Почему они все время путают блокчейн и коины?
Блокчейн — технология, довольно давнишняя, развивающаяся и т.д.
Биткоин, и еще примерно 5000 разных прочих коинов, частный случай использования технологии.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися