Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 жовтня 2017, 18:34

У вересні банки продовжили активно кредитувати та залучати депозити — НБУ

За підсумками вересня 2017 року грошова маса збільшилася на 1,7% до 1123.3 млрд грн, що було зумовлено зростанням залишків за депозитами (на 2.6% м/м).

За підсумками вересня 2017 року грошова маса збільшилася на 1,7% до 1123.3 млрд грн, що було зумовлено зростанням залишків за депозитами (на 2.6% м/м).
Фото: inforesist.org

Про це свідчать попередні дані «Грошово-кредитної статистики» за вересень 2017 року, повідомляє прес-служба регулятора.

У вересні, четвертий місяць поспіль, банківська система продовжила нарощувати кредитний портфель у національній валюті – він зріс на 1,4% м/м. Це відбулося за рахунок кредитів, виданих як корпоративному сектору, так і населенню.

Зокрема, залишки за гривневими кредитами, наданими корпоративному сектору, збільшилися на 1,4% м/м, сектору домашніх господарств – на 1,5% м/м. Водночас залишки за кредитами в іноземній валюті (в доларовому еквіваленті) знизилися.

Депозитний портфель банків у вересні збільшився, як у національній, так і в іноземній валюті (у доларовому еквіваленті).

Зростання залишків за депозитами в національній валюті (на 1,1% м/м) було забезпечене насамперед приростом вкладів домашніх господарств (на 1,6% м/м). Депозитні вкладення корпоративного сектору в національній валюті за підсумками вересня збільшилися на 0,7%.

Натомість приріст депозитів у іноземній валюті (у доларовому еквіваленті) на 0.8% м/м майже повністю обумовлювався зростанням депозитів корпоративного сектору (на 1,9% м/м).

За даними НБУ, у вересні відбулося незначне зростання вартості банківських кредитів у національній валюті. За підсумками місяця їх вартість для бізнесу зросла на 0,6 в.п., для домашніх господарств – на 1,3 в.п. Натомість вартість нових кредитів в іноземній валюті для бізнесу скоротилася на 0,5 в.п.

Поступово продовжувала знижуватися вартість окремих банківських депозитних продуктів, як для населення, так і для бізнесу. Зокрема, за підсумками вересня суттєво знизилася ставка за вкладами громадян у національній валюті (на 0,8 в.п. до 10,6%) та за вкладами бізнесу в іноземній валюті знизилася (на 0,7 в.п. до 1,9%).

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися