Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 жовтня 2017, 11:27

Валютний ринок в понеділок: куди піде курс

У понеділок ситуація на міжбанку зміниться. Причина — вихідний день у США — День Колумба і американські банки не будуть проводити доларові платежі дев'ятим жовтня.

У понеділок ситуація на міжбанку зміниться.
Фото: flickr.com

Український міжбанк по долару буде змушений працювати на умовах ТОМ (розрахунки в гривні -цим днем, поставка долара- слідуючим). Це не тішить ні продавців, ні покупців американської валюти на сьогоднішніх торгах.

Частина клієнтів-покупців не готові проплачувати гривню наперед, частина — просто не хоче брати на себе валютні ризики зміни курсу протягом понеділка і перенесе заявки на вівторок.

Таким чином ринок буде малооб'ємним і досить млявим, але при цьому — цей же фактор дозволяє погратися з курсом спекулянтам, так як будь-яка угода на 5-10 млн доларів може кардинально міняти тренд на міжбанку та загальну статистику торгів. Підлаштовуючись під дії та інтереси великих гравців — спекулянти мають шанс як розгойдати ринок в сторону підвищення, так і на зниження курсу.

Деякі ознаки в поведінці великих операторів говорять про те, що сьогодні можлива гра «на пониження» доллара. Но при цьому, спекулянти не будуть забувати і про формат заробітку «в дві сторони».

НБУ вийде на ринок тільки в разі значних перекосів міжбанку, чого ми не очікуємо. Якщо буде ситуативний надлишок пропозиції валюти — він весь буде поглинатися самим ринком, без втручання регулятора.

Поведінка готівкового валютного ринку буде повністю залежати від того, що відбувається на міжбанку і швидше за все — долар дещо знизиться в обмінниках банків і фінкомпаній.

«Мінфін» очікує обсягу операцій в понеділок на рівні 170-230 млн доларів при здійсненні до 400-440 угод.

На сьогодні ми прогнозуємо поступове ситуативне зниження долара на міжбанку в межах коридору 26,60-26,69 гривень.

Ситуація на готівковому валютному ринку:

Долар продовжив поступове зниження на новинах по зміцненню гривні на торгах в четверг та п'ятницю.

Котирування американської валюти в банках на 10 ранку: прийом — 26,60-26,80 і продаж 26,85-27,10 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 26,75-26,85 гривень і продаж 26,94-27,05 гривень.

Про тенденції на торгах за 6 жовтня можна прочитати тут, а графік котирувань по долару, євро і рубля — подивитися тут.

Моніторинг настрою валютного ринку:

У понеділок користувачі «Мінфіну» дещо поліпшили свої прогнози по гривні:

За офіційним курсом 47% (27% було ще в п'ятницю) опитаних вірять в те, що курс НБУ закріпиться нижче порога 26,75 гривень. 53% вважає, що він повернеться до рівня вище 26,76 гривень;

За ринковим курсом динаміка для гривні також позитивна. 42% (в п'ятницю таких було тільки 26%) впевнені в закріпленні котирувань на міжбанку нижче рівня 26,75 гривень, 58% — не мають сумнівів у швидкому поверненні курсу знову вище 26,76 гривень за долар.

Свої прогнози щодо офіційного і ринкового курсів долара ви можете залишити тут:

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Viber

Коментарі - 4

+
0
Nekrasov
Nekrasov
9 жовтня 2017, 11:42
#
Идем вниз. Думаю цели в 26,50 конечно не достигнут, но около 26,60 плюс-минус 2-3 копейки — на межбанке сегодня абсолютно реально.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
9 жовтня 2017, 13:04
#
Оказалось что достигло 26,50. Что удивляет. Наверное потому что действительно спрос на валюту упал у иностр.дочек.
+
+7
kameristov
kameristov
9 жовтня 2017, 16:36
#
Думаю это всего лишь временная коррекция, ведь не может же она камнем вниз лететь. Сейчас немного подрастет, а потом снова гривна начнет падать.
+
0
vedav
vedav
9 жовтня 2017, 17:28
#
Да, это стандартные игры начала осени, как и в прежние годы: сначала продали валюту подороже, потом скупили, когда курс снизился. Через максимум пару недель все вернется на круги своя, и рост доллара продолжится.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися