Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 жовтня 2017, 8:40

З 2000 року в Німеччині закрили понад 2 тис. відділень банків

У Німеччині закрили понад 2 тис. відділень банків з 2000 року.

З 2000 року в Німеччині закрили понад 2 тис. відділень банків
Фото: dw.com

Про це повідомляє DW.

«З 2000 року в Німеччині закрили майже кожен четвертий банківський філіал. Через розвиток цифрових технологій ця тенденція буде зберігатися і далі», — йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, зменшення кількості філій банків на банківському ринку спровокував розвиток цифрових технологій.

За даними дослідження інвестиційного банку KfW, в 2014-2015 роках в країні закриті 2,2 тис. відділень кредитно-фінансових установ.

Всього з 2000 року, коли в Німеччині працювали 38 тис. банківських філій, закрито кожне четверте відділення. В цілому їх кількість зменшилася на 10,2 тис. І банки продовжують закривати свої офіси в цьому році.

«Якщо тенденція збережеться, то до 2035 року в країні залишиться тільки половина філій, які були на початку тисячоліття», — заявив головний економіст KfW Йорг Зойнер.

Найбільше на закриття банківських філій вплинув розвиток цифрових технологій, який дозволяє клієнтам банків здійснювати фінансові операції онлайн.

З іншого боку, в Німеччині може збільшитися кількість міжнародних банків.

Зараз близько 30 кредитно-фінансових установ розглядають можливість переїзду з Лондона до Франкфурта-на-Майні у зв'язку з виходом Британії з Євросоюзу.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися