Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 жовтня 2017, 11:24

Шведська біржа дозволить зберігати активи в біткоіни

На цьому тижні найбільша шведська біржа Avanza Bank, що обслуговує понад 600 000 клієнтів, оголосила про можливість зберігання активів у біткоінах і ефіріумі. Про це повідомляє Cryptocurrency.tech.

На цьому тижні найбільша шведська біржа Avanza Bank, що обслуговує понад 600 000 клієнтів, оголосила про можливість зберігання активів у біткоінах і ефіріумі.
Фото: flickr.com

Банк Avanza підтримує біткоіни тому, що все більше клієнтів використовують криптовалюту.

«Все більше і більше клієнтів інвестують в криптовалюту, тому логічно надати їм доступ до таких активів з нашою допомогою», — пояснив генеральний директор Avanza Bank Йохан Пром.

Незважаючи на прагнення банку пропонувати нові сервіси, провідний економіст банку по заощадженнях Клаес Хемберг зовсім недавно негативно відгукувався про криптовалюту. Він висловив стурбованість за безпеку активів інвесторів, додавши що біткоін — це піраміда.

«Замість цього я з нетерпінням чекаю можливості, коли через 1-2 роки Riksbank Швеції запропонує першу серйозну альтернативу — електронну крону. Біткоін нічим не відрізняється від схеми MLM Onecoin», — додав Хемберг в серпні цього року.

При цьому Хемберг не критикує рішення про роботу з біткоіном, однак додав, що його думкою з цього питання ніхто не цікавився.

«Avanza розробляє продукти, які, на думку компанії, необхідні, мої ж рекомендації призначені для успішних вкладників», — заявив Хемберг.

Avanza Bank Holdings приєднався до інших великих фінансових установ, що додали біткоін, наприклад: Fidelity і USAA в США, словенський банк Hranilnica Lon і Skandiabanken в Норвегії. Шведська брокерська група Avanza також пропонує клієнтам можливість покупки біткоінів з використанням ваучерної системи.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися