Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 жовтня 2017, 13:55

Заборона ICO була необхідна для придушення «хаосу» — ЦБ Китаю

Радник Народного банку Китаю, професор економіки і фінансів Шенг Сунченг позитивно відгукнувся про заборону на території країни організації і проведення первинних розміщень монет (ICO). Про це повідомляє місцеве видання Caixin.

Радник Народного банку Китаю, професор економіки і фінансів Шенг Сунченг позитивно відгукнувся про заборону на території країни організації і проведення первинних розміщень монет (ICO).
Фото: golos.io

За заявою Сунченга, заборона краудсейлів була необхідна для запобігання «хаосу», який могло б викликати безконтрольне фінансування. Також він назвав справедливим рішення про повернення коштів інвесторам, передає Forklog.

«Повністю підтримую заборону ICO в Китаї і вимоги по відшкодуванню коштів інвесторів. Я вважаю, що по більшій частині ці заходи спрямовані на запобігання ризикам і захист інтересів інвесторів, а також на регулювання криптовалюти в майбутньому», — зазначив він.

Крім того, Сунченг закликав владу приділяти більше уваги боротьбі з відмиванням грошей з використанням біткоіна і посилити правила торгівлі криптовалютою.

Експерт також переконаний, що технологія блокчейн потребує підтримки з боку регуляторів.

«По мірі приведення ICO-хаосу в порядок блокчейн-спільнота буде приділяти все більше уваги знаходженню рішень для існуючих проблем, а сама індустрія блокчейна перейде до більш раціонального розвитку», — підсумував він.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що Народний банк Китаю заборонив проведення ICO і зажадав від місцевих краудсейл-платформ повернути кошти інвесторам.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися