Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 жовтня 2017, 8:50

ЄБРР продовжить давати Україні кредити на газ за однієї умови

Європейський банк реконструкції і розвитку готовий продовжити фінансову підтримку закупівель газу для України і навіть збільшити її обсяг, але розцінює як перешкоду відсутність незалежної наглядової ради в «Нафтогазі».

ЄБРР продовжить давати Україні кредити на газ за однієї умови
Фото: 112.ua

Про це заявив директор ЄБРР в країнах Східної Європи і Кавказу Френсіс Маліж, передає «УНІАН».

«Проблему в „Нафтогазі“ потрібно вирішити. Ми працювали з „Великою сімкою“, з міжнародними фінансовими організаціями, і вийшли з пропозиціями до уряду. Ми сподіваємося, що процес реформування „Нафтогазу“ продовжиться», — сказав Маліж.

Він зазначив, що це невідкладна проблема, оскільки компанії потрібна незалежна Наглядова рада, але в України є деякий час для її вирішення, оскільки термін трирічної програми ЄБРР щодо фінансування закупівлі газу на 300 мільйонів доларів закінчується в кінці зими.

«Ми хочемо продовжити, і може навіть збільшити обсяги цієї кредитної лінії, але за цей період ми повинні домовитися, що робити далі з реформою корпоративного управління», — додав Маліж.

Коментарі - 6

+
+30
Maleficarum
Maleficarum
5 жовтня 2017, 9:13
#
«Он отметил, что это безотлагательная проблема, поскольку компании требуется независимый набсовет, но у Украины есть некоторое время для ее решения, поскольку срок трехлетней программы ЕБРР по финансированию закупки газа на 300 миллионов долларов истекает в конце зимы.» Кумовство — круговая порука и воровство соевых уже достало всех кредиторов…
+
+30
AleksandrBank
AleksandrBank
5 жовтня 2017, 10:00
#
Как только переломили проблему и Нафтогаз стал прибыльным, так сразу вернулись «делки» с Партии Регионов и за % готовы рассказать как нужно вести дела, чтобы и далее красть миллиарды на схемах, тендерах и т.д. у Нафтогаза, потому как это «жирная» структура с большими возможностями для заработка.
+
+15
dfdfdf
dfdfdf
5 жовтня 2017, 11:15
#
И лес. Много леса.
+
0
Antil
Antil
5 жовтня 2017, 11:55
#
Это какой уже год мы покупаем газ на зиму в кредит?
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
5 жовтня 2017, 12:13
#
Кажись это первый раз, в том году может и было, но частично. Сейчас полностью.
+
0
Antil
Antil
5 жовтня 2017, 13:15
#
Прогресс налицо :)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися