Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 жовтня 2017, 10:25

В ЄС назвали «популярні» криптовалюти кібершахраїв

Поліцейська служба Європейського союзу повідомила про зростання випадків використання криптовалюти Zcash, Monero і Ether при здійсненні нелегальних угод.

В ЄС назвали «популярні» криптовалюти кібершахраїв
Фото: happycoin.club

Про це пише CoinDesk.

Як повідомляється, стрімко набирають популярність різні альткоїни, включаючи Ethereum і Zcash. Окремо згадана криптовалюта Monero (XMR), яка своєю популярністю зобов'язана «додатковим функціям безпеки і конфіденційності».

Читайте також: Як заробити на криптовалютах

«Транзакції не можуть бути віднесені до будь-якого конкретного користувача/адреси. Всі використовувані в транзакції монети за замовчуванням приховані, а історії платежів залишаються конфіденційними», — відзначили в Європолі переваги Monero.

Крім того, як йдеться в звіті, на базі блокчейна Ethereum можна створювати платформи в приватних мережах, а смарт-контракти використовувати для оплати нелегальних товарів.

Стосовно криптовалюти Zcash, то Європол не згадує будь-яких конкретних випадків її нелегального використання.

У той же час, в силу конфіденційності та можливостей «приховування, як одержувача транзакції, так і суми», серед даркнет-майданчиків спостерігається зростаючий інтерес до цієї анонімної криптовалюти.

Нагадаємо, раніше «Мінфін» повідомляв, що сервіс btcu.biz запропонував своїм клієнтам можливість покупки Ethereum і Ethereum Classic в більш ніж 9000 терміналах по всій території України.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися