Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 жовтня 2017, 12:55

ЗМІ: Тарута влаштовував фейкові слухання про НБУ у підвалі Капітолія

Тіньова група лобістів орендувала кімнату в підвалі Капітолія для зйомок фіктивних слухань американського конгресу для українського телебачення.

ЗМІ: Тарута влаштовував фейкові слухання про НБУ у підвалі КапітоліяЗМІ: Тарута влаштовував фейкові слухання про НБУ у підвалі Капітолія
Фото: skelet-info.org

Про це пише ЕП з посиланням на The Daily Beast.

За документами The Weekly Standard, фіктивне «слухання» транслювалося в повному обсязі на «NewsOne» в Україні та описувалося глядачам як «Комітет з питань фінансів Конгресу США».

Проте, жодного члена Конгресу на ньому не було. У мережі розповсюджували «шокуючі подробиці» про «найвищий рівень корупції в НБУ», посилаючись на Національний банк України, пише видання.

Читайте також: Що написано в «брошурі Тарути»

Серед учасників заходу були народний депутат Сергій Тарута, екс-співробітник НБУ Олександр Завадецький, та Джеймс Вулсі, колишній директор ЦРУ під президентством Білла Клінтона, який також працював радником кампанії президента Трампа.

Брошуру, яку було розіслано учасникам, VoxUkraine оцінив як ту, що містить «в основному правильні» дані про НБУ, але з «маніпулюванням майже у всіх випадках».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися