Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 жовтня 2017, 16:13

BMW представила бездротову зарядку для своїх електромобілів. фото

Одним з перших автовиробників, які нададуть комерційне рішення для підзарядки серійних електромобілів стала компанія BMW, передає ITC.

Одним з перших автовиробників, які нададуть комерційне рішення для підзарядки серійних електромобілів стала компанія BMW, передає ITC.
Фото: itc.ua

Система BMW Wireless Charging представляє собою плоский блок, який кріпиться на під'їзній доріжці або підлозі гаража і підключається до звичайної побутової розетки на 220 В.

Коли електромобіль під'їжджає ближче, сенсори вказують йому, як саме їхати далі і коли зупинитися, щоб зарядка виявилося рівно під котушкою в днище.

За даними розробників, акумуляторна батарея гібрида ємністю 9,4 кВтг заряджається від BMW Wireless Charging потужністю 3,2 кВт приблизно за 3,5 години, що, за їхніми словами, можна порівняти з часом, який займає класична підзарядка від розетки.

Поки BMW Wireless Charging підтримує єдина модель — підключається гібрид BMW 530e iPerformance, однак виробник збирається реалізувати підтримку даної системи у всіх своїх електромобілях і гібридах, включаючи серію iPerformance PHEV (330e, 740e, X5), «батарейні» моделі i3 і i8 і майбутні новинки.

У BMW планують випустити свою систему бездротової зарядки на європейський ринок уже на початку 2018 року, тоді як в США вони ще проводять тестування і домагаються відповідної сертифікації.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися