Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 жовтня 2017, 14:51

Південна Корея в слід за Китаєм заборонила проведення ICO

Комісія з фінансових послуг Південної Кореї (FSC) заборонила проведення в країні будь-яких форм первинних пропозицій монет (ICO), а також всіх видів кредитування в цифрових валютах, включаючи маржинальний торгівлю. Про це повідомляє Forklog.

Комісія з фінансових послуг Південної Кореї (FSC) заборонила проведення в країні будь-яких форм первинних пропозицій монет (ICO), а також всіх видів кредитування в цифрових валютах, включаючи маржинальний торгівлю.
Фото: golos.io

Представники FSC відзначили, що первинні пропозиції монет є популярним інструментом залучення коштів стартапами і приватними особами. Однак при цьому вони несуть в собі високі ризики виникнення «фінансових бульбашок», різних маніпуляцій ринком і не сприяють захисту прав інвесторів.

Представники держави також відзначили, що ICO часто проводяться в суто спекулятивних цілях.

Окремо наголошується, що FSC поки ще не «інституціалізувала» обмін цифрових валют. В даний час відомство ретельно досліджує ситуацію на ринку з метою подальшого підвищення ефективності регулюючих заходів.

У той же час, поки немає ясності щодо масштабів заборони. Так, за даними News1, FSC «забороняє всі типи ICO в Кореї». У той же час, видання JoongAng повідомляє, що заборона торкнеться тільки первинних розподілів монет, що проводяться південнокорейськими стартапами, а також посилається на чиновників, які стверджують, що обмеження не поширюється на приватних інвесторів.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що згідно із заявою Народного банку Китаю, ICO в країні визнані забороненими і всі операції по ним повинні бути негайно припинені

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися