Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 вересня 2017, 17:31

Сервіс Google Shopping стане незалежним підрозділом

Компанія Google має намір відокремити сервіс порівняння покупок Google Shopping в окремий підрозділ, передає ITC.

Компанія Google має намір відокремити сервіс порівняння покупок Google Shopping в окремий підрозділ, передає ITC.
Фото: guttulus.com

Таким способом в компанії сподіваються пом'якшити стурбованість Європейського Союзу, викликану підозрами у зловживанні Google своїм монопольним становищем на ринку інтернет-пошуку.

За даними Bloomberg, Google відокремить Google Shopping від іншої частини пошукового бізнесу. При цьому сервіс залишиться частиною компанії Google, але буде «працювати окремо і використовувати свої власні доходи для ставок реклами».

Розслідування щодо Google Shopping проводилося в ЄС протягом 7 років. Воно завершилося в червні цього року накладенням рекордного штрафу в сумі 2,42 млрд євро. Але сама компанія не згодна з таким рішенням і подала апеляцію.

Комісар ЄС з конкуренції Маргрет Вестагер заявила, що Google «зловживала своїм домінуючим становищем на ринку в якості пошукової системи, просуваючи свій власний торговий сервіс порівняння в своїх результатах пошуку і знижуючи сервіси своїх конкурентів».

Крім штрафу, компанії було наказано змінити свій бізнес, щоб відповідати «простим принципом рівноцінного взаємодії (з конкурентами)».

Розслідування ЄС показало, що в процесі пошуку товарів через Google Shopping користувачам демонструвалися власні посилання Google вище, ніж оголошення конкурентів — незалежно від релевантності.

Як відзначають в Bloomberg, в подальшому компанія змінить таку практику. Конкуренти зможуть розміщувати свої ставки проти Google Shopping, щоб зайняти ці рекламні місця у верхній частині сторінки.

Прагнучи створити рівноцінне ігрове поле, власні ставки Google не будуть надаватися субсидія доходами від основного рекламного бізнесу.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися